Lof uit kindermonden… (III, Slot)

Zie kinderen zijn een erfdeel van de Heer’, de vrucht van de moederschoot
een beloning van God‘ (Uit Psalm 127 vers 3)

De Heere rekent de kleine kinderen ook tot Zijn Kerk.
De hele kleintjes in de wieg zijn onze broedertjes en zustertjes in de Heere.
De grotere kinderen moeten hun ouders gehoorzaam zijn ‘in de Heere’.

Wij moeten alles doen voor onze kinderen wat we om Christus’ wil ook aan onze oudere broeders en zusters moeten doen. Als ze hulpeloos zijn in de wieg moeten we ze om Christus’ wil als onze kleine broeders en zusters liefhebben en verzorgen.

En niet die moeder neemt het nauw met de religie (lees: liefde tot God!), die haar pas gedoopte kindje thuis in de wieg leggend gaat speculeren over de Raad Gods, of het nu logisch eeuwig zeker is ja of nee – maar die andere moeder, die het kleintje de zusterkus ‘in de Heere’ op het wangetje drukt en die dan voelt of het kruikje nog warm is – en die het extra, extra verzorgt, omdat de Here Jezus deze kindertjes heeft omvangen met Zijn armen en heeft gezegd: van zodanigen is het Koninkrijk der hemelen, en omdat Gods belofte is: Voor u en uw kinderen… ‘Hij zal zegenen de kleinen met de groten‘. Zo pas is aan dit kindje persoonlijk, onder het noemen van zijn of haar naam, de belofte van God aan Abraham en zijn zaad, betekent en verzegeld.

Zij die uit de godsdienst (religie) leven, begrijpen het niet.
Zij, die het alles van de levende God van het Verbond, van de HEERE*, verwachten, begrijpen dat wel, als zij maar vast gefundeerd blijven in Zijn Woord. Want dat Woord leert ons, dat alles van de kinderen van God met de Heere te maken heeft. Hun brood en kleding komen hun toe uit Zijn Vaderhand. Hun goud en zilver is het Zijne. De stenen van de kerkgebouwen en de plaatsen op de banken zijn Zijn eigendom en Hij gebruikt het alles tot Zijn eeuwig Koninkrijk.
Zouden onze kinderen daarbuiten vallen?
Zij zijn een ‘Erfdeel des HEEREN’.
* De God van Abraham, de God van Jakob en de God van Izak – zie Matteüs 22 de verzen 30-33.

Zie ook: ‘Lof uit kindermonden…(I)‘ en (II)

Bron citaat: Gereformeerd Schoolblad nr 66, december 1995, 12e jaargang nr. 4 – ‘V. Lof uit kindermonden tegenover wraakgierigen’ door A. Janse – Pro Ecclesia, 14 januari 1939.

Hij zal zegenen, die den HEERE vrezen, de kleinen met de groten.
(Uit Psalmen 115 vers 13)’

Bron afbeelding: KJV Bible Verses

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s