J.W. Verheij

7 Denk aan uw voorgangers, die het woord van God aan u hebben verkondigd, neem een voorbeeld aan hun geloof en kijk vooral goed hoe hun levenswandel eindigt.
8 Jezus Christus blijft dezelfde, gisteren, vandaag en tot in eeuwigheid! (Uit Hebr. 13)

Ds. J.W. Verheij (1911-2008)

Jan Willem Verheij werd geboren op 19 december 1911 in Rotterdam-Delfshaven. Hij studeerde theologie in Bazel (Zwitserland) en werd in 1940 predikant van de Vrij Evangelische Gemeente (VEG) te Heerde, vervolgens van de VEG te ‘s-Gravenhage. In 1947 maakte een groot deel van de kerkenraad zich los van de VEG en vormde met een deel van de gemeente de Gereformeerd Evangelische Gemeente, die zich verbond met de Gereformeerde Vrijgemaakte Kerk van ‘s-Gravenhage-Oost, waar ds Verheij predikant werd tot zijn vertrek naar Middelburg (1949), gevolgd door ‘s-Gravenhage-Loosduinen (1952). De laatste gemeente werd op 31 oktober 1975 verenigd met die van ‘s-Gravenhage Zuid West tot de Nederlands Gereformeerde kerk van ‘s-Gravenhage. Ds. Verheij was onder meer bestuurslid van het Landelijk Verband van Evangelisatiecommissies en lid van het Hoofdbestuur van ‘Protestants Nederland‘. In 1977 ging hij met emeritaat. Na zijn emeritaat was hij later, tot zijn overlijden, lid van de NGK-gemeente Voorthuizen-Barneveld.

Levensschets “De gemeente toerusten voor het leven” van zoon L. Verheij

Citaat uit preek over 1 Samuel 1 (16-8-1970):
Mij werd onlangs gevraagd: U behoort toch niet tot de verontrusten? Ik heb geantwoord, dat er mijns inziens wel wat meer echte, door de Heilige Geest gewerkte verontrusting mocht komen.
Ik hoop, dat dat goed is begrepen. Wij moeten vuurbang zijn voor georganiseerde verontrusting en voor een bepaalde vorm van conservatisme. Maar wij moeten wel weten dat het totaal gemis aan verontrusting bij vele kerkmensen in onze tijd een bewijs is van geestelijke verblinding en van gebrek aan waarachtig geestelijk leven.
Wat is echte verontrusting? En waarom moeten wij bidden dat die er toch bij velen komen mag?
Het antwoord op deze vragen vinden wij alleen, als wij goed naar Gods woord luisteren. Dan zullen wij het onderwijs van de Schrift nemen zoals het ons gegeven is.

– Prekenserie 1 Samuël (1970) – lees/download PDF

– Prekenserie 2 Kronieken (1966) – Lees/download PDF

Een reactie op J.W. Verheij

  1. Pingback: Magnalia Dei – begin van de herschepping… | JC33NL – Christelijk geloven in Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s