Veroordeel mij niet…

Tegen God zal ik zeggen: “Veroordeel mij niet, laat me weten waarom u mij bestrijdt. (Job 10: 2)

Beproevingen, strijd, zorgen, misschien doet God dit om uw gaven te ontwikkelen. Er zijn gaven die je, als je niet beproefd zou worden, nooit zou ontdekken.
Neem nu de Liefde, je zou haar kunnen vergelijken met een glimworm. Van zichzelf geeft zo een worm weinig licht, maar juist in het donker, midden in de duisternis, is hij goed zichtbaar! De Hoop kun je vergelijken met een ster, die niet gezien wordt als de zon in je leven volop schijnt, in tijden dat alles op rolletjes loopt. De ster ontdek je pas ’s nachts, als het donker wordt in je leven. In tijden van beproeving.
Heb je misschien kortgeleden gezegd of gebeden: “God, ik ben bang dat ik weinig geloof heb, mag ik hierin groeien?” Was dit misschien, onbewust, vragen om beproeving? Want hoe kun je weten of je geloof hebt als je geloof niet geoefend wordt? Vertrouw daarom hierop: God beproeft ons, zodat onze talenten en gaven aan het licht komen en wij er zeker van worden dat ze er zijn. Het is niet alleen een ontdekking, maar een wezenlijke groei in genade als het gevolg van deze beproevingen. God kan ons onze luxe, gezondheid, onze voorrechten ontnemen om ons sterkere christenen te maken. Hij traint zijn soldaten niet in luxe omstandigheden, maar op het open veld en laat ze wennen aan lange marsen en zwaar werk. Hij laat ze rivieren overzwemmen, bergen beklimmen en kilometers lopen met een zware last vol verdriet op hun schouders.
Als je het momenteel zelf moeilijk hebt, maakt dit je verdriet niet anders?
Is God misschien bezig om je gaven te laten groeien en ze zichtbaarder te maken? Is dit een reden van je strijd, je beproeving?

Vrij vertaald uit het Engels n.a.v. C.H. Spurgeon, Morning Devotionais, 18 februari

Bron: Ecclesia nr. 13 — juni 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s