Voorbeeld van ongebreideld fantaseren door evolutionistische wetenschappers…

Vleugels van vogels uit tijd van dinosaurussen gevonden

Bron: nu.nl/wetenschap

Inline afbeelding 1Wetenschappers hebben in Myanmar twee nog bijna intacte vleugels gevonden van vogels uit de tijd van de dinosaurussen.  Het gaat om veren van jonge vogels die ongeveer 99 miljoen jaar geleden leefden. De drie centimeter lange vleugels zijn zo goed bewaard gebleven dat zelfs de kleurenpatronen nog zijn te onderscheiden.

Dat meldt een internationaal team van onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift Nature Communications.

Bosbrand

De veren van de vogels zijn aangetroffen in een gebied in Myanmar met veel barnsteen. Dit is versteende hars van naaldbomen uit de prehistorie.  De jonge vogels zijn 99 miljoen jaar geleden waarschijnlijk bij een bosbrand bedolven geraakt onder de hars die smolt door de hitte en uit de bomen droop. De hars versteende uiteindelijk en vormde een soort tijdcapsule rondom de veren van de dieren. Daardoor zijn de vleugels perfect bewaard gebleven.

“Elk haartje in de veren is nog te zien”, verklaart hoofdonderzoeker Mike Benton van de Universiteit van Bristol op BBC News. “Er zijn zelfs nog sporen waarneembaar van kleuren: vlekken en strepen.”

Opgemerkt (AJ):

  • Vogels die zich laten inkapselen in druipende hete hars uit brandende bomen en dat zelfs zonder dat de fijne veerhaartjes plakken en verschroeien???
  • Waar zien we zoiets nu nog bij bosbranden gebeuren?
  • Als evolutionistisch wetenschapper heb en krijg je blijkbaar alle vrijheid om zulk soort fantasie te spuien zonder dat je door kritische collega’s wordt gewaarschuwd om alleen met realistische scenario’s in de publiciteit te komen…