‘Er kan nooit genoeg gebeden worden’…

Wees altijd verheugd, bid onophoudelijk, dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat Hij van u, die één bent met Christus Jezus, verlangt.‘ (Uit 1 Tessalonicenzen 5 vers 16-18)

Geciteerd: Maar laten we vooral zo veel mogelijk gebedsmomenten organiseren. Het zijn namelijk geen concurrenten van elkaar. Er kan nooit genoeg gebeden worden.

Opgemerkt 1: Er kan nooit genoeg hartelijk gedankt worden! Is dat niet vooral ons/het probleem; het ontbreken van dankbare harten en het iedere dag God weer hartelijk danken, ook op Zondag. Wat hoor ik daar ook (te) weinig dankbaarheid in de zondagse gebeden voor wat God ons elke dag weer vast en zeker geeft: Zijn Woord en Zijn Bijstand door de heilige Geest en genadige vergeving van onze schulden… We staan er niet alleen voor! We hoeven niet eerst en altijd maar weer te smeken om ‘aangeraakt te mogen worden’. God is ons zeer nabij! Immanuel!

Wij zijn zijn tempels van de heilige Geest* en de gemeente is Zijn Bouwwerk. Zo’n losse steen en al die losse stenen lijken op zich niets waard, maar we hebben ze met geloofsogen elk afzonderlijk opgenomen te zien in het geheel van Gods groeiende Bouwwerk. Dan is er altijd reden voor danken: voor onze aanwezigheid in dat geheel en voor het doorgaande Bouwwerk zelf. En die lof en dank kunnen we iedere Zondag ook in de gebeden (allereerst) uitzeggen. Daar hoeven we toch geen gebeds- of dankdagen voor uit te schrijven. In het Nieuwe Testament lezen we ook niet over zulke gemeente overstijgende gebedsoproepen. We belijden toch iedere Zondag met de twaalf artikelen dat we opgenomen zijn in het grote geheel van Gods (dankende en biddende) Kerk hier op aarde.

Opgemerkt 2: In het christelijk huwelijk zijn de echtgenoten ‘samengegroeid’ als tempel en niemand mag die tempel schenden! Dat gaat zelfs zover dat Paulus zegt dat zelfs een ongelovige man of vrouw ‘geheiligd’ is in de gelovige man of vrouw (1 Korintiërs 7 vers 14). Daarom is onder christenen een beroep op die OT echtscheidingsregels nu ‘uit den boze’! En echtscheiding binnen een christelijk huwelijk, waar beiden gelovig zijn, is iets wat David niet durfde, namelijk: Een gezalfde van de Heer uit zijn ambt stoten!* En later mochten Absalom, Achitofel en zelfs Batséba (van wie de echtgenoot vermoord was) dat ook niet doen.

* Wat heb ik predikanten zich niet ‘horen uitsloven’ om te laten blijken dat ze dat heel goed begrepen hadden. Zodat je denken ging: wanneer zij in die tijd geleefd hadden zouden ze natuurlijk de kant van David gekozen hebben en niet die van Absalom en Achitofel. Maar Jezus verwijst naar zulk soort zelfoverschatting (o.a.) in Matteüs 23 de verzen 30-32.

Laat Christus’ woorden in al hun rijkdom in u wonen; onderricht en vermaan elkaar in alle wijsheid, zing voor God met heel uw hart psalmen, hymnen en liederen die de Geest u vol genade ingeeft.‘ (Uit Kolossenzen 3 vers 16)

Bron citaat: RD Kerk & religie – „Als je over corona zo verdeeld bent, kun je dan toch herkenning vinden in God?” – door Klaas van der Zwaag

Bron afbeelding: Prayers and Petitions

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s