Een alsmaar durende strijd op leven en dood… (III)

Houd vol, het betreft hier immers een leerschool, God behandelt u als Zijn kinderen.
(Uit Hebreeën 12 vers 7a)

De dagelijkse strijd niet opgeven!

niet ‘slabakken’ maar ‘blijven knokken‘”

Geciteerd 1: Ze begon met uit het raam kijken en zag de vogels in de boom en een pizzakoerier om kwart voor acht ’s morgens. Dat deed haar denken aan schrijver Arnon Grunberg die zei: ‘Kijk uit het raam en je ziet geschiedenis’. “Volgens Grunberg bouwen ze in New York appartementen zonder keuken. Ja dan kun je wel een pizza gebruiken als ontbijt. Ik vind dat zo’n mooi beeld van het punt waarop we staan in de geschiedenis.”

Geciteerd 2: Het zou een doodzonde zijn om te klagen’, schrijft Barend in haar boek. (1) “Ja, dat vind ik echt”, zegt ze. “Als ik hier met een krantje bij de open haard zit besef ik hoe bevoorrecht ik ben. Denk aan die mensen die met jonge kinderen in een klein flatje proberen de eindjes aan elkaar te knopen. Zeker nu ze thuiswerken en ook hun kinderen nog moeten lesgeven. Geluk komt niet vanzelf, je moet het wel een handje helpen. Dat doe je door er hard voor te werken, je kunt niet slabakken. Natuurlijk gaat niet alles wat je overkomt vanzelf goed. En dan kun je de moed opgeven of doorknokken tot je het wel voor elkaar hebt. Ik heb me kapot gevochten om gelukkig te worden’*

Geciteerd 3: Er moest iets zijn dat leuker was dan werken in dat saaie kantoor. “Daar moest ik hard voor werken (om daaraan te ontsnappen – AJ), maar dat geldt voor alles in het leven. Ook in je privésituatie, of je nou een gezin hebt of alleen leeft. Zelfs een goed huwelijk gaat niet alleen maar van een leien dakie.” grinnikt ze. Barend spreekt uit ervaring, ze is inmiddels veertig jaar gelukkig getrouwd met haar man Abel.

Geciteerd 4: Hoewel Barend opgelucht is dat ze geen programma meer hoeft te maken, vind ze het wel jammer dat ze zich nergens meer mee kan bemoeien. “Natuurlijk heb ik nog wel de behoefte om iets te vinden en gedachten uit te wisselen. Ik verbaas me erover dat sommige onderwerpen blijven terugkomen, dat het mensen met meer ervaring nog steeds niet lukt om langlopende problemen op te lossen…’

* Opgemerkt: Je kunt je ook je leven lang (voortaan) ‘kapot vechten’ om niet alleen zelf maar ook anderen hét geluk te doen zoeken en vinden! Hoor/luister maar naar de Bijbel die ons ‘boekjes opendoet’ met ‘verhalen’ over het leven van de apostelen in navolging van hun Heer Jezus Christus hier op aarde.

(1) Omdat ze door corona toch niet veel anders te doen had, schreef Sonja Barends een pittig boekje over de tijd waarin we leven. ‘Maatschappelijke problemen komen steeds terug. Waarom lossen we het niet op?’.

Bron citaten: Trouw (via Blendle) / Interview: Overpeinzingen – ‘Sonja Barend: ‘Geluk komt niet vanzelf. Ik heb me kapot gevochten om gelukkig te worden‘ – door Nienke Schipper

Zie ook:

U hebt in uw strijd tegen de zonde uw leven nog niet op het spel gezet.
(Uit Hebreeën 12 vers 4)

Bron afbeelding: Zie afbeelding

 

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Geschiedenis, Huwelijk en gezin. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s