Een Christelijke levenswandel in het huwelijk… (III)

Hun versiering moet niet uitwendig zijn in haarvlechtingen, en het omhangen van goud, of in (kostbare) kleding aan te trekken, maar onbevreesd* in de verborgen mens van hart, met een zachte en stille geest, die kostbaar is voor God‘ (1 Petrus 3 : 3)

Alle versiering verboden?

Geciteerd 1: Heeft Petrus aan de vrouwen alle versiering verboden? Dit zal de ware versiering zijn, zegt hij, dat de verborgen mens van haar hart onbedorven is – rein en zuiver in het geloof zonder dwaling en twijfel, met een zachte en stille geest. Dat is een heerlijke en kostbare versiering voor God (zie ook 1 Petrus 3 : 4).

Gezien willen worden

Geciteerd 2: Daaruit komt iemand voort die niet van alles bedenkt om maar gezien en geprezen te worden door de wereld, maar die bedenkt hoe zij in het geloof en in de kennis van Christus zal toenemen. Want dat is de echte inwendige versiering die kostbaar is voor God. De vrouw die zó gezind is, is voor God schoner en heerlijker versierd, dan wanneer zij zich met louter goud, edelstenen en parels had omhangen, en de kostbaarste kleding die maar te vinden is, had aangedaan.

Alles wat Christus heeft

Geciteerd 3: De vrouw die zo versierd is – dat is: die een rechtschapen geloof en een stille zachte geest heeft, die haar man wil gehoorzamen, en zich vriendelijk met woorden en daden gedraagt – die heeft alles wat Christus heeft (zie ook o.a. 1 Petrus 2 : 23). Want het geloof geeft ons alle goederen van Christus tezamen. Dat is een grote en kostbare schat en een versiering die niemand genoeg kan loven en prijzen.

Preken en streven

Over deze schat moet men voor vrouwen preken, opdat zij hiernaar streven. Als zij deze schat hebben, kunnen zij de uitwendige versiering óók op een goede manier gebruiken, want alle dingen zijn rein voor de reinen (Titus 1 : 15).

* Geliefde broeders en zusters, als ons hart ons niet aanklaagt, kunnen we ons vol vertrouwen tot God wenden en ontvangen we van Hem wat we maar vragen, omdat we ons aan Zijn geboden houden en doen wat Hij wil. Dit is Zijn gebod: dat we geloven in de Naam van Zijn Zoon Jezus Christus en elkaar liefhebben zoals Hij ons heeft opgedragen. Wie zich aan Zijn geboden houdt blijft in God, en God blijf in hem/haar. Dat Hij in ons blijft, weten we door de Geest die Hij ons heeft gegeven. (1 Johannes 21-24)

(wordt vervolgd!)

Zie ook:Een Christelijke levenswandel in het huwelijk… (I)‘, (II)  en (IV)

Bron citaat: Maarten Luther Als goud door vuur beproefd – Korte verklaring van de eerste brief van de apostel Petrus in 60 overdenkingen – Overdenking 36 – Samengesteld, ingeleid door H.C. van Woerden – © 2020 Den Hertog B.V., Houten.

Bron afbeelding:  Michelle Lesley

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s