Pastorale handreiking voor gebed en een ‘biddend leven’… (III)

Wees niet bevreesd, kleine kudde, want het heeft uw Vader behaagd
u het Koninkrijk te geven.‘ (Lukas 12 : 32)

Geschreven voor/aan een goede vriend

De tweede bede:Uw koninkrijk kome.” Zeg: “O lieve Heer, God en Vader, U ziet hoe mensen met mensenwijsheid en wereldse redeneringen niet alleen Uw naam ontheiligen en de eer die u toekomt aan leugens en de duivel toeschrijven, maar ook hoe ze de kracht, macht, rijkdom en heerlijkheid naar zich toetrekken, die U hen op aarde hebt gegeven om de wereld te regeren en U daarmee te dienen, om dit slechts voor eigen belangen en doeleinden te gebruiken en zich daarmee tegen Uw koninkrijk te verzetten.

Ze zijn talrijk en machtig; zij plagen en bemoeilijken het leven van de kleine kudde van Uw koninkrijk dat zwak, veracht en weinig in tel is. Ze kunnen uw kudde op aarde niet verdragen en ze menen U, door het te plagen en te vervolgen, een grote en goddelijke dienst te bewijzen. Dierbare Heer, God en Vader, bekeer hen en verdedig ons.

Bekeer hen die zich nog als kinderen en leden van uw koninkrijk moeten leren gedragen, zodat zij met ons en wij met U, U in waarachtig geloof en ongeveinsde liefde in Uw koninkrijk zullen dienen en opdat wij vanuit Uw koninkrijk dat hier al is begonnen, Uw eeuwige koninkrijk kunnen binnengaan .

Bescherm ons tegen degenen die hun macht en geweld niet zullen afwenden van de vernietiging van Uw koninkrijk, tenzij ze van hun tronen worden gestoten en vernederd, zodat ze wel moeten stoppen met hun pogingen daartoe. Amen.

Maarten Luther: Dr. Martin Luthers Werke (Weimarer Ausgabe) WA 38, S. 358 ff (vertaling gebruikt: Luthers Works, American Edition, vol. 43, p. 195 ff)

Zie ook:  Pastorale handreiking voor gebed en een ‘biddend leven… (I)‘ en (II)

NB. Deze Luther-quote is een vertaling van de eerder in de Engelse taal gepubliceerde versie.

Bron tekst: If you would like to have these Luther Quotes sent to family or friends you can send (with their permission) their email address to: info@martinluther-quotes.com.
Or, you can use the web-form on the homepage of the website maartenluther.com. There you can find both options to subscribe and unsubscribe from our weekly quotes. The emails are free of charge and you are not asked for donations.

Bron afbeelding:  Pinterest

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s