De klimaat crisis: Nood breekt wetten?

In de ark werden slechts enkele mensen, acht in totaal, van de watervloed gered.
(Uit 1 Petrus 3 uit vers 20)

Geciteerd 1: Waar het uiteindelijk om gaat, is een inschatting van de urgentie. Dat inzicht mis ik in genoemd commentaar. Wie ziet hoe laat het is (23.55 uur) maakt haast. En doet dan dingen die in de regel niet kunnen en mogen. Je mag de deur van buurmans huis niet intrappen. Maar als de vlammen eruit slaan, doe je het. Om mensen te redden. Volgens mij gaat het de snelwegbezetters daarom. Het is een gevaarlijke beslissing. Maar zonder gevaarlijke beslissingen komen we er niet in het leven.

Geciteerd 2: Niets maakt onze opstand tegen God duidelijker dan de klimaatcrisis. De kerkvader Ambrosius benadrukte in de vierde eeuw al dat we de scheppingsopdracht ten gunste van onszelf omdraaien: Waarom denken we meester te zijn over de aardse vruchten, wanneer de aarde een vergankelijk offer is? Door te vergaren vinden we slechts leegte en tekort, zei Ambrosius, en hij benadrukte dat we te gast zijn op aarde.

Geciteerd 3: Nood breekt wetten. We hebben tijdelijk een klein regeltje overtreden ten behoeve van een veel grotere zaak die geen uitstel meer duldt. Het past een christen niet om (gezagsgetrouw) toe te kijken terwijl de schepping wordt verwoest.

Opgemerkt 1: Lees deze blog over het ‘Doperse activisme’ van Petrus Datheen.

Opgemerkt 2: Als de klimaataanpak werkelijk een dergelijke urgentie heeft dan zullen we niet alleen een landelijke maar zelfs een Chinese (wereld!)dictatuur nodig hebben om tot de nodige aanpak en resultaten te kunnen komen. Lees en overdenk hierbij de inhoud van deze blogs: ‘Wacht u voor teleurstellingen…

Bron citaat 1: RD Opinie – ‘Is Paulus tegen een snelweg blokkade?’ – door Sam Janse
Bron citaten 2-3: RD Opinie – ‘Christen mag niet toekijken terwijl schepping wordt verwoest’ – door Jacquelien Bulterman, Jelle Hermsen en Lieke Weima

Het einde van alles is nabij. Kom daarom tot bezinning en wees helder van geest, zodat u kunt bidden.‘ (uit 1 Petrus 4 vers 7)

Bron afbeelding: DailyVerses-net (Bible verse of the day)

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s