Christus’ gemeente ‘hemelse/aardse worst’ voorhouden?

Wil iemand zich op iets beroemen, laat hij zich op de Heer beroemen, want niet wie zichzelf aanprijst is betrouwbaar, maar wie door de Heer wordt aangeprezen.‘ (Uit 2 Korintiërs 10 de verzen 17-18)

Geciteerd: ‘Geloof zonder werken is dood, zegt Jakobus, en ondanks Luthers begrijpelijke weerzin tegen een dergelijke uitspraak, is die gedachte anno nu gelukkig springlevend. Een beetje chaos en verwarring – en de onvermijdelijke stommiteiten die ook ik beging – horen daarbij, maar gelukkig kan het perkje van de kerk dat wel hebben.’

Opgemerkt: Dan heeft deze schrijver Luther zijn werk niet goed gelezen en begrepen. Luther wilde de bron van onze goede werken niet vertroebeld zien door allerlei kerkelijke baasjes die de mensen graag voor hun karretjes spanden/spannen onder het hen voorhouden van ‘hemelse worst’*. En die lopen er helaas nog altijd in grote getale rond! Levend geloof gaat aan de slag, dat heeft Luther duidelijk genoeg gemaakt!

* Dat kan ook ‘aardse worst’ zijn, zoals aandacht van de jeugd, aandacht van ongelovigen en/of buitenkerkelijken, kerkgroei…

Zie ook: ‘Geloof en goede werken…’ en ‘Vrucht van geloof blijft niet onopgemerkt…

N.a.v. ‘Geloof zonder de werken is dood’ – Ricco Voorberg (Popup-kerk) geciteerd – in FB-post ND

Wij bidden dag en nacht met volle overgave dat we u weer zullen zien en kunnen aanvullen wat nog aan uw geloof ontbreekt. Mogen God, onze Vader, en onze Heer Jezus ons pad naar u leiden. Moge de Heer uw liefde voor elkaar en ieder ander groter maken, zodat uw liefde even overvloedig wordt als onze liefde voor u. Moge de Heer u door die liefde kracht geven, zodat u zuiver en heilig voor onze God en Vader zult staan wanneer onze Heer Jezus komt met al Zijn engelen. Amen.‘ (Uit Tessalonicenzen 3 de verzen 10-13)

Bron afbeelding: SlidePlayer

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s