Kostbare mensen…

Hij (Jethro) nam Mozes’ vrouw Sippora met zich mee – zij was door Mozes teruggestuurd – en ook haar twee zonen.‘ (Uit Exodus 18 : 1-7 vers 2)

Geciteerd: Was Mozes gescheiden? Die vraag kun je stellen. Want we lezen dat Mozes zijn vrouw Sippora had weggestuurd. ‘Heengezonden’, staat er. Hetzelfde woord als bij de wetten over de scheidbrief: een man kon zijn vrouw ‘heenzenden’. Bovendien wordt er telkens gesproken over ‘haar’ zonen, alsof ze inmiddels meer van van Sippora waren dan van Mozes. Maar evengoed kan je vermoeden dat Mozes zijn vrouw slechts tijdelijk had weggezonden. Hoe dan ook, hun wegen waren uit elkaar gegaan. Mozes ging zijn eigen intensieve weg, als leider van het volk. Als man van God. Verdroeg zich dat met een gezinsleven? Mozes vond wellicht van niet. Maar zijn schoonvader – en ook God?* – dacht daar anders over. Hij zegt: “Ik, je schoonvader Jethro kom je bezoeken, met je vrouw en haar beide zonen.” (vers 6) Wat kostbaar, zulke mensen die geliefden weer bij elkaar brengen.

NB. Wat kunnen schoonouders en/of eigen ouders een goede rol spelen in huwelijken en gezinnen wanneer hen die respectvol gegund wordt! Lees (heel) Exodus 18.

* ‘Jezus zei: “Hebt u niet gelezen dat de Schepper de mens bij het begin mannelijk en vrouwelijk heeft gemaakt?” En Hij vervolgde: “Daarom zal een man zijn vader en zijn moeder verlaten en zich hechten aan zijn vrouw, en die twee zullen één worden; ze zijn dan niet langer twee maar één. Wat God verbonden heeft, mag de mens niet scheiden.”‘ (Uit Matteüs 19 de verzen 4-6)

Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige Geest, die in u woont en die u ontvangen hebt van God? Weet u niet dat u niet van uzelf bent? U bent gekocht en betaald, dus bewijs God eer met uw lichaam.‘ (Uit 1 Korintiërs de verzen 19-20)

Hij geneest wie gebroken zijn en verzorgt hun diepe wonden.’
(Uit Psalm 147 vers 3)

Zie ook: ‘Een les in naastenliefde – door Marleen Hengelaar – Rookmaker

Bron citaat: Dag in dag uit 2022 – Meditatie maandag 27 mei – Leger des Heils | Ark Media

Bron afbeelding: artway-eu (Schilderij van Jacob Jordaens)

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s