Over toerusting en wapenrusting van een geestelijk leger…

Iemand die in krijgsdienst is, laat zich niet afleiden door het leven daarbuiten, want zijn bevelhebber moet tevreden over hem zijn.’ (Uit 2 Timoteüs 2 uit de verzen 1-13 vers 4)

Geciteerd: Tegelijk is er heel veel aanbod om kerken verder te helpen. Naast het boek lanceren we namelijk een netwerk en de beweging ”Samen jong”. Die bestaat uit vijftien organisaties uit het netwerk van MissieNederland, denk daarbij bijvoorbeeld aan Youth for Christ, de HGJB en de Christelijke Hogeschool Ede. We werken samen om vanuit het gedachtegoed van ”Samen jong” dienstverlening te ontwikkelen. Het is niet zo dat je als gemeente even een paar stappen zet. Een langdurig proces van veranderen is niet altijd gemakkelijk. Dan kan een goed netwerk de gemeente bijstaan in de zoektocht.”

Opgemerkt 1: Wanneer er werkelijk zoveel samenwerkende organisaties nodig zijn om een kerkelijke gemeente te leren om gemeente van Jezus Christus te zijn, dan hebben ze/we eeuwenlang daaraan gebrek gehad. We kunnen echter heel goed weten dat het niet zo ligt en werkt. Want God geeft Zijn eer niet aan mensen(werk). Zo simpel ligt dat met het werk in het koninkrijk van God. De gemeente zal opgevoed worden bij en door het Woord van God en dat is een eenvoudige zaak/taak, die ook door ieder eenvoudig opgevolgd kan worden. Maar velen vinden dat veel te simpel, dat kan toch iedereen… Ja, juist! Maar niet in eigen kracht en de krachten die zich steeds weer tegen ons verheffen, wanneer je zó aan de slag wilt zijn met elkaar, die zijn enorm [reusachtig (1)] en vergen het dragen en onderhouden van de volledige wapenrusting van het geloof. Maar dat dan ook volgens de eenvoudige regels die Gods Woord ons daarvoor aanreikt, alleen zo valt het dragen en gebruiken van die wapenrusting ons niet te zwaar.

(1) Denk aan koning Saul die David zijn hele wapenrusting aanbood om de reus Goliath te kunnen verslaan en met welke eenvoudige middelen David de reus tegemoet ging en hem versloeg (Zie 1 Samuel 17 vers 27)

Zie ook: ‘Wanneer en hoe tellen kinderen mee in Christus’ gemeente?‘ en ‘Kerk (Christus’ gemeente) geen restaurant’…

Mijn kind, wees sterk door de genade van Christus Jezus. Geef wat je in aanwezigheid van velen van mij hebt gehoord, door aan betrouwbare mensen die geschikt zijn om anderen te onderwijzen. Deel in het lijden als een goed soldaat van Christus Jezus. Iemand die in krijgsdienst is laat zich niet afleiden door het leven daarbuiten, want zijn bevelhebber moet tevreden zijn.‘ (Uit 2 Timoteüs 2 uit de verzen 1-13 de verzen 1-4)

Bron citaat: RD Kerk & religie – ‘„Kerk-zijn doe je met alle generaties samen”’ – door Bastiaan van Soest

Bron afbeelding: Biblia-com

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s