‘Die (!) zal van Mij getuigen’… (III)

Maar wanneer de Trooster zal gekomen zijn, Die Ik u zenden zal van de Vader, namelijk de Geest der waarheid, Die van de Vader uitgaat, Die zal van Mij getuigen.‘ (Uit Johannes 15 vers 26)

Geciteerd: Het hart van een mens moet vrolijk worden voor God, en zich tot Hem opheffen, en zeggen: ‘Lieve Vader, is dat Uw wil, dat U mij zo’n mateloos grote liefde en trouw betoont? Dan wil ik wederkerig U ook van harte liefhebben en vrolijk zijn en graag doen wat U welbehaaglijk is.’
Dan kijkt het hart niet met schele ogen naar God, dan denkt het niet dat God het in de hel zal werpen, zoals het vroeger dacht, voordat de Heilige Geest was gekomen, toen het hart geen goedheid, geen liefde, geen trouw, maar alleen de toorn en de ongenade van God voelde.
Omdat de heilige Geest in ons hart afdrukt dat God voor ons zo vriendelijk en genadig is, weten we ook dat God niet meer op ons zal kunnen toornen, en dan worden we zo verheugd en onbevreesd, dat wij omwille van God alles willen doen en lijden, wat ook maar te lijden is.
Op deze manier moet je de Heilige Geest leren kennen: dat je weet waartoe Hij gegeven is en wat Zijn ambt is, namelijk dat Hij de Schat, Christus, en alles wat Hij heeft – Die ons in het Evangelie is beloofd en verkondigd – ons zó toe-eigent, dat Hij Die in je hart geeft, waardoor de Schat je eigendom is.

Zie ook: ‘Die (!) zal van Mij getuigen’… (I) en (II)

Bron citaat: ‘Maarten Luther – Vrees niet, geloof alleen – Dagboek over het geloof’ – Samengesteld, ingeleid en vertaald door H.C. van Woerden sr. – 2019 Den Hertog BV., Houten
(Citaat/overdenking van 3 juni)

Wat voor mij winst was, ben ik omwille van Christus als verlies gaan beschouwen. Sterker nog alles beschouw ik als verlies. Het kennen van Christus Jezus, mijn Heer, overtreft immers alles. Omwille van Hem heb ik alles prijsgegeven; ik heb alles als afval weggegooid. Ik wilde Christus winnen en één met Hem zijn – niet door eigen rechtvaardigheid omdat ik de wet naleef, maar door die van God, de rechtvaardigheid die er is door het geloof in Christus. Ik wil Christus kennen en de kracht van Zijn opstanding ervaren, ik wil delen in Zijn lijden en aan Hem gelijk worden in Zijn dood, in de hoop zelf ook uit de dood te mogen opstaan.‘ (Uit Filippenzen 3 de verzen 7-11)
(Uit Filippenzen 3 vers 20)

Bron afbeelding: Ladies Online Bible Study

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s