Zijn Zoon is ons gegeven…

(…) 5 Om onze ​zonden​ werd Hij doorboord,
om onze ​wandaden​ gebroken.
Voor ons welzijn werd Hij getuchtigd,
zijn striemen brachten ons genezing.
6 Wij dwaalden rond als schapen,
ieder zocht zijn eigen weg;
maar de ​wandaden​ van ons allen
liet de HEER op Hem neerkomen.
(Uit Jesaja 53)

Korte instructie – 1522 (3)

Wat moet worden gezocht en verwacht in de evangeliën

(…) “Het belangrijkste punt en de basis van het Evangelie is dat je, voordat je Christus als een voorbeeld tot navolging aangrijpt, eerst Hem ontvangt en aanhoudt als een geschenk en wel als een geschenk dat God jou heeft gegeven om van jouzelf te zijn. Als je ziet of hoort dat Hij iets heeft gedaan of iets heeft geleden, twijfel er dan niet aan dat Christus Zelf met Zijn handelen en lijden de jouwe is.

Je hoort niet minder op Hem te vertrouwen dan alsof jijzelf hebt gedaan wat Hij voor ons allen deed – inderdaad, alsof je Christus Zelf was. Dat is echt het Evangelie begrijpen, dat wil zeggen de overvloedige goedheid van God, die geen profeet, geen apostel, geen engel ooit volledig heeft uitgedrukt, waar geen hart zich ooit voldoende over kan verbazen of dit begrijpen.

Dat is het grote vuur van Gods liefde voor ons waardoor het hart en het geweten gelukkig, zeker en vredig worden; dat is wat het prediken van het christelijk geloof betekent. Een dergelijke prediking wordt het Evangelie genoemd, wat in het Duits zoveel betekent als een vrolijke, goede, geruststellende boodschap, om welke reden de apostelen de twaalf boodschappers worden genoemd.

Jesaja zegt:Een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven ‘ (Jesaja 9 [:6]). Als Hij ons is gegeven, dan moet Hij van ons zijn; dan moeten we Hem ook als de onze ontvangen. [Paulus schrijft]: “Hoe heeft Hij ons niet alles gegeven met Zijn Zoon?” (Romeinen 8 [:32]). Als u Christus op die manier begrijpt als uw geschenk, aan u gegeven als het uwe, en niet twijfelt, dan bent u een Christen.

Geloof bevrijdt u van zonde, dood en hel en zorgt ervoor dat u alle dingen overwint. Niemand kan dat voldoende uitdrukken. De klacht is veeleer dat, hoewel het Evangelie elke dag wordt geprezen, dit soort prediking in de (kerkelijke/godsdienstige) wereld wordt onderdrukt.’

Maarten Luther: Dr. Martin Luthers Werke (Weimarer Ausgabe) WA 10.1.1 S. 11/12 (vertaling gebruikt: Luthers Works, American Edition, deel 75, p. 8/9)

NB. Deze Luther-quote is een vertaling van de eerder in de Engelse taal gepubliceerde versie.

Zie ook:  Korte instructie (1) en Korte instructie (2)

Bron tekst: If you would like to have these Luther Quotes sent to family or friends you can send (with their permission) their email address to: info@martinluther-quotes.com.
Or, you can use the web-form on the homepage of the website maartenluther.com. There you can find both options to subscribe and unsubscribe from our weekly quotes. The emails are free of charge and you are not asked for donations.

(…) 6 Groot zal de heerschappij zijn en eindeloos de ​vrede​ op de ​troon​ van ​David​ en over Zijn koninkrijk, doordat Hij het sticht en grondvest met recht en ​gerechtigheid, van nu aan tot in eeuwigheid. De ijver van de Here der heerscharen zal dit doen. (Uit Jesaja 9)

Bron afbeelding:  Pinterest

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s