Ontsluit mijn lippen Heer…

Maar de engel antwoordde en sprak tot de vrouwen: Vrees niet, want ik weet dat u Jezus, de Gekruisigde, zoekt. Hij is niet híér – Hij is opgestaan, zoals Hij gezegd heeft’ (Matteüs 28 : 5-6, weergave DB 1545).

Pasen 1531 – 2019

(…) “Neem nu dit andere tafereel ook voor u, waarin u ziet hoe de Heere Christus, Die vanwege uw zonden zo gruwelijk en ellendig was – nu schoon, rein, heerlijk en vrolijk is, en dat alle zonden aan Hem verdwenen zijn.

Maak nu de rekening op: als uw zonden aan u niet meer zijn te vinden, omwille van het lijden van Christus, maar door God Zelf van u zijn afgenomen en op Christus gelegd – en uw zonden tóch vandaag op Paasdag, na Zijn opstanding, ook niet meer op Christus zijn – waar zijn ze dan? (1)

Luister naar wat Micha zegt:Ze zijn in de diepte der zee verzonken’ (vgl. Micha 7 : 19). Nu is er immers geen duivel of enig schepsel die ze nog kan vinden.

Hoe vaster wij dit nu in onze harten geloven, hoe meer vreugde en troost wij zullen ondervinden.

Want het is onmogelijk, dat dit tafereel u niet zou verblijden:

dat u aan Christus nú uw eigen schone, reine, gezonde mens ziet – aan Hem, Die te voren vanwege uw zonden zo ellendig en jammerlijk was. Want nu bent u zeker dat uw zonden volkomen zijn weggenomen en nergens meer zijn te vinden.”

Maarten Luther: Publiek gehouden op eerste Paasdag 1531, Hauspostille 1544, vgl. WA 52, 247, 34 – 248, 22 (verkort)

(1) Zie ook ‘Goede Vrijdag 2019

Bron tekst: Wilt u deze Luthercitaten ter kennismaking doorsturen aan uw vrienden. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor het aanmelden/afmelden van deze wekelijkse citaten kunt u gebruikmaken van dit e-mailadres:  info@maartenluther-citaten.nl

(…) Ontsluit mijn lippen Heer, en mijn mond zal Uw lof verkondigen.
(Uit Psalm 51)

Bron afbeelding: Heartlight

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s