Wij moeten allen openbaar worden… (II)

Wij hebben gezondigd zoals onze voorouders, wij hebben gefaald en kwaad bedreven.
(Psalm 106 : 6)

Waarover een gemeente/kerk schuld te belijden heeft…

De kerk belijdt, het willekeurig gebruikmaken van bruut geweld, het lichamelijke en psychische lijden van talloze onschuldigen, onderdrukking, haat en moord te hebben aangezien, zonder haar stem te verheffen, zonder wegen gevonden te hebben om hun te hulp te snellen. Zij is schuldig geworden aan de dood van de zwakste en meest weerloze broeders van Jezus Christus.

De kerk belijdt, niet in staat te zijn geweest enig wegwijzend en helpend woord te spreken ten aanzien van het verdwijnen van iedere orde en regel in de relatie tussen de seksen. Zij is niet in staat geweest een overtuigend en krachtig tegenwicht te bieden tegen het ridiculiseren van de kuisheid en de proclamatie van een aan geen norm gebonden seksualiteit. Zij is niet boven een incidentele morele verontwaardiging uitgekomen. Zij heeft het toebehoren van ons lichaam aan het lichaam van Jezus Christus niet krachtig weten te verkondigen.

De kerk belijdt, de beroving en uitbuiting van de zwakken en de verrijking en corruptie van de sterken zonder één woord van protest te hebben aangezien.

De kerk belijdt, schuldig geworden te zijn tegenover de tallozen, wier leven door valse beschuldigingen, denunciatie, eerroof vernietigd is. Zij heeft de schuldigen niet aan de kaak gesteld en heeft zo het slachtoffer aan zijn lot overgelaten.

Wordt vervolgd…

Bron tekst: Bonhoeffer Brevier – “Wij moeten allen openbaar worden” – “Zonder een zijdelingse blik op medeschuldigen” (25 november) – ©1968 Ten Have b.v. Baarn, Vijfde druk 1978

Zie ook:
Wij moeten allen openbaar worden…(I)
– wij moeten allen openbaar worden…(III)

Maar ik – ik wil me op niets anders laten voorstaan dan het ​kruis​ van ​Jezus​ ​Christus, onze ​Heer, waardoor de wereld voor mij is gekruisigd en ik voor de wereld.
(Galaten 6 : 14)

Bron afbeelding:  Pinterest

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Geschiedenis, Israël. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s