Zekerheid voor pertinente zondaars…

 Want met één offer heeft Hij hen die ​geheiligd​ worden,
tot in eeuwigheid volmaakt.
 
(Hebreeën 10:14)

Dit vers is vol aanmoediging voor onvolmaakte zondaars zoals wij zijn, en vol van Genade en Waarheid en motivatie om ons te (laten) heiligen. (1)

Het betekent dat je de zekerheid kunt ontvangen dat je in de ogen van je hemelse Vader volmaakt en voltooid bent en blijft, niet omdat je nu volmaakt bent, maar juist omdat je nu niet volmaakt bent maar geheiligd wordt.

“Heilig gemaakt worden” – en dat, door het geloof in Gods beloften, zo ga je de Weg van je blijvende aardse onvolmaaktheid naar meer en meer heiligheid. Dat is het punt van Hebreeën 10:14.

Wil je van je geloof verlangen om meer en meer de zonde te verzaken en vooruitgang te boeken in heiligheid? Dat is het soort geloof dat te midden van onvolmaaktheid op Christus kan zien en zeggen: U hebt me al volmaakt in Uw ogen.”

Dit geloof zegt: “Christus, vandaag heb ik (weer) gezondigd. Maar ik haat mijn zonde.” Want u hebt de wet in mijn hart geschreven en ik verlang ernaar om Uw wil te doen. En u werkt in mij wat aangenaam is in uw ogen (Hebreeën 13 : 21). En dus haat ik de zonde die ik nog steeds doe; en ik haat de zondige gedachten die ik overweeg. ‘

Dit is het ware en realistische geloof dat ons redt. Dit is het geloof dat van en door het Woord geproefd (a) heeft: “Door één enkel offer heeft Hij de mensen die geheiligd worden voor altijd volmaakt.”

Dit is niet de trots van de sterkste. Het is de roep van de zwakken
die een Redder nodig hebben.

Ik nodig je uit, ik dring er bij jullie op aan om zwak genoeg te zijn om zó – door het geloof alleen! – je vertrouwen op Christus te stellen.

Bron tekst: Meditatie van John Piper, eerder gepubliceerd (in het Engels) op Facebook (3 januari 2018) door pastor Paul Zadok (Uganda).

(1) Zie aanvullend eventueel ook: “De zeven onderwijzingen…” (over “heiligen/heiliging”)

(…) 4 Roem met mij de grootheid van de HEER, sluit u aan om Zijn Naam te verheffen.
5 Ik zocht de HEER en Hij gaf antwoord, Hij heeft mij van alle angst bevrijd.
(a) 9 Proef, en geniet de goedheid van de HEER, gelukkig de mens die bij Hem schuilt.
(Uit Psalm 34)

Bron afbeelding:  Free Christian Wallpapers

Psalm 34 9 - Come and taste - Free Christian Wallpapers
Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s