Gezond verstand voldoende om de evolutie af te wijzen… (III)

Immanuel Velikovsky in zijn dankwoord vooraf over zijn contact met Albert Einstein over zijn wetenschappelijk werk en zijn boek “Aarde in beroering”.

(…) Gedurende de laatste achttien maanden van zijn leven (november 1953 – april 1955) schonk wijlen Dr. Albert Einstein mij veel van zijn tijd en zijn gedachten. Hij las verscheidene van mijn manuscripten door en voorzag die van kanttekeningen. Van Aarde in beroering las hij de hoofdstukken VIII tot en met XII door; hij voorzag dit en andere manuscripten eigenhandig van commentaar en wijdde heel wat middagen en avonden, vaak tot middernacht toe, aan gesprekken en debatten met mij over de uit mijn theorieën voortvloeiende gevolgtrekkingen. In de laatste weken van zijn leven herlas hij Werelden in botsing en eveneens drie mappen met ‘memoranda’ over dat boek en de ontvangst ervan, en zette zijn gedachten daarover op schrift. Wij begonnen als tegenstanders; het terrein waarop wij van mening verschilden werd, zoals uit onze correspondentie blijkt, steeds kleiner en ofschoon er bij zijn overlijden (onze laatste ontmoeting vond negen dagen voor zijn dood plaats) nog duidelijk omschreven punten van verschil bleven bestaan, toonde zijn standpunt duidelijk aan, hoezeer zijn opvattingen in een tijdsverloop van achttien maanden zich hadden gewijzigd.
(…) De verantwoordelijkheid voor mijn werk deel ik met niemand; aan ieder die mij de behulpzame hand reikte, terwijl de sfeer in academische kringen over het algemeen geladen was met vijandigheid, betuig ik hierbij mijn dankbaarheid.

Hieronder gedeelten uit een toespraak van Velikovsky tot het Graduate College Forum van de Princeton Universiteit.

(…) Nu ik u vandaag in zo grote getale voor mij zie, zie ik enkelen van u over tien of twintig of dertig jaar als geslaagde onderzoekers, en wel diegenen onder u, die een onderzoekende en uitdagende geest hebben, de wil om door te zetten en een drang om kennis te verzamelen.

Wees niet bang de feiten onder ogen te zien en verlies nooit de gave, de vragen: Hoe? en Waarom? te stellen. Wees in dit opzicht als een kind.

En wees niet bang u belachelijk te maken; denk aan de geschiedenis van alle grote ontdekkingen. Ik haal hier Alfred North Whitehead aan:‘Als u in de loop van uw leven uw aandacht gericht hebt op de nieuwe ideeën, zult u hebben opgemerkt dat bijna alle nieuwe opvattingen, als ze voor het eerst worden uitgesproken, nogal dwaas aandoen’. Daarom: durf!

(…) In de wetenschap zijn onwaarheden taai en kunnen eeuwenlang in leven blijven, en het is mogelijk, dat ge uw rechtvaardiging niet meer zult beleven, maar, dúrf!

Blijf niet vasthouden aan uw idee, als die in strijd is met de feiten, maar houd vol, als jullie zien, dat de feiten zich in uw voordeel zich opstapelen. Het is best mogelijk, dat zelfs de sterkste tegenstand, die van cijfers, voor de feiten bezwijkt. De grootste wiskundige die ooit op deze stranden wandelde, Simon Newcomb, bewees in 1903 dat een vliegmachine met een piloot er in een mathematische onmogelijkheid is. In datzelfde jaar 1903 bewezen de gebroeders Wright, zonder wiskunde, maar door een feit, dat hij ongelijk had.

(…) Fantasie gepaard met scepticisme en een vermogen, nieuwsgierig te zijn – als u dát hebt, zal de milde natuur u enkele van de geheimen uit haar onuitputtelijke voorraad afstaan. De vreugde die u zult beleven bij het ontdekken van de waarheid zal het loon zijn van uw arbeid.

Verwacht geen andere vergoeding, want die zou wel eens kunnen uitblijven.
En toch: dúrf! (1)

(1) Het zal duidelijk dat het hier door Immanuel Velikovsky gevraagde soort durf niet is opgebracht in en door de wetenschappelijke wereld!

Zie verder ook een nog volgende blogs  met daarin ook een te downloaden PDF-bijlage om (in beknopte vorm!) nog wat uitgebreider geïnformeerd te worden over de wetenschapper Immanuel Velikovsky en zijn werk.

Bron afbeelding: Schepper en Zoon en WanToKnow.nl

Diverse Wetenschappen - Schepper en Zoon

Immanuel Velikovsky

 

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Geschiedenis, Natuur, Wetenschap. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s