Ploeteren in de Goudmijn(en) op zondag?

De Heere heeft gezworen, en het zal Hem niet berouwen (1), U bent Priester voor eeuwig, op de manier van Melchizedek‘ (Uit Psalm 110 vers 4)

Geciteerd: (…) Zien we niet hoe de heilige profeet [David] zich hier verheugt en verblijdt in deze Hogepriester? Want het is zeker dat hij deze woorden door het geloof spreekt uit een rijke en volle geest (2) en dat hij daarmee belijdt, dat hij deze Christus houdt voor zijn vaste priester voor God. Door Christus heeft hij volkomen vergeving van zonden en een genadig God. Daarmee heeft hij zich vertroost in alle vrees en schrik (3), lijden en nood, en is hij behouden geweest in leven en in sterven.
Kort gezegd: dit vierde vers, waar David Hem Priester voor eeuwig of eeuwige Priester noemt, is een grote en rijke bron, ja, een ware goudmijn van alle christelijke leer, begrip, wijsheid en troost, zoals verder nergens in de Schrift [hier: het Oude testament] op één plaats zó rijk en zó vol is te vinden. Hierin is het ons ook gegeven het onderscheid te zien tussen het Oude en Nieuwe Testament en alles te verstaan wat onze Twaalf Artikelen houden en leren.

(1) Zie Genesis 6 vers 6 waar we lezen: ‘het berouwde de HERE dat hij de mens op aarde gemaakt had‘.
(2) De Psalmen zijn ons geschonken als door de Geest geïnspireerde liederen.
(3) ‘vrees en schrik’: Zie o.a. Psalm 30, 32, 38, 39 en 51.

>> Leestip: Hebreeën 6 : 13-20.

Bron citaat: ‘Vertroost elkaar met deze woorden…’ – Citaat/meditatie 21 mei – Den Hertog uitgeverij (2022)

Bron afbeelding: Facebook (CGK Eemdijk) – (Lied 326 vers 1)

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s