Lopen op twee benen of liever hinken*…

Met beroep op de genade die mij geschonken is, zeg ik u allen dat u zichzelf niet hoger moet aanslaan dan u kunt verantwoorden, maar verstandig over uzelf moet denken…’ (Uit Romeinen 12 uit vers 3)

Geciteerd 1: Het was haast gênant, tijdens de laatste synodevergadering van de Protestantse Kerk. De synode had wat vragen bij het rapport over de nieuwe profielen van werkers in de kerk. ‘Hoe zit het in de nieuwe voorstellen met de kennis van de grondtalen, het Hebreeuws en het Grieks?’, zo vroeg een synodelid. En het antwoord was: ‘Nou, ik heb eens bij een groep dominees gevraagd wie er bij de preekvoorbereiding eigenlijk Hebreeuws en Grieks leest…’ Snap je dan wel waarom de westerse kerk vanouds hechtte aan kunnen verstaan van de Schrift in de oorspronkelijke talen?
Geciteerd 2: Gelukkig staat of valt het Koninkrijk van God niet met een kerk die zichzelf in de voet schiet.

Opgemerkt 1: Hebben de orthodoxe theologen niet zo hoog geroemd in de Statenvertaling en in onze belijdenisgeschriften, dat iedere rechtgeaarde gelovige zou kunnen denken dat je heus niet nog eens in de grondtalen hoeft (of moet) gaan zitten wroeten om te weten te komen wat de Bijbelse leer is die wij hebben te verkondigen?!
En is het niet ook nog eens waar dat de heilige Geest ons de wijsheid en het inzicht wil schenken naar gelang wij die nodig hebben en waarbij ons niet een gebrek aan ijver en/of luiheid verweten kan worden?! Daarom kan en behoort ook een HBO-pastor of een onmiskenbaar begaafd prediker een volwaardige plaats/aanstelling krijgen binnen onze gemeenten/kerken.
Opgemerkt 2: Zullen we bij deze discussie en moeiten binnen de PKN niet eerder hebben te spreken van een verkeerd hanteren van het ‘tweesnijdend zwaard’, waardoor men zichzelf en anderen verwondt, dan van ‘een kerk die zichzelf in de voet schiet’.

* Het lichaam van Christus hinkt toch niet op één been en voet omdat het de andere wel missen kan?!

>> Leestip: Romeinen 12.

Bron: De Waarheidsvriend – ‘Grondtalen‘ – Dr. T.T.J. Pleizier

Span je in om voor God te staan als iemand die betrouwbaar is. Zorg dat je je niet voor je werk hoeft te schamen en verkondig regelrecht de waarheid.’ (Uit 2 Timoteüs 2 vers 15)

Bron afbeelding: ArtStation

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s