Onze Herder maar ook Zijn schapen tekort gedaan…

”Ik heb gedwaald als een verloren schaap; zoek Uw dienaar,
want Uw geboden heb ik niet vergeten.

(Uit Psalm 119 vers 176)

Geciteerd 1: Wie onder Gods recht klein geworden is, wordt door de Herder opgezocht.

‘Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar Hem te luisteren. Maar zowel de Schriftgeleerden en de Farizeeën zeiden morrend tegen elkaar: “Die man ontvangt zondaars en eet met hen.” Jezus vertelde toen de deze gelijkenis: “Als iemand van u honderd schapen heeft waarvan er één verloren is geraakt, laat hij dan niet die negenennegentig achter in de woestijn om naar het verdwaalde dier op zoek te gaan tot hij het gevonden heeft. En als hij het gevonden heeft, legt hij het vol vreugde op zijn schouders en gaat naar huis. Daar roept hij zijn vrienden en buren bijeen en zegt tegen hen: “Deel in mijn vreugde (1), want ik heb het schaap gevonden dat verdwaald was.”‘
(1) Maar zijn vrienden en buren wilden eerst het DNA van dit schaap laten testen, namelijk om te zien of het hier in dit geval wel echt om een schaap van de kudde van die man ging. Anders was al die vreugde natuurlijk voor niets.

Geciteerd 2: Hoe komt het toch dat veel mensen wel rust vinden, terwijl zij niet kunnen zeggen hoe de verdienste van Christus hun deel geworden is? Dat is zorgelijk.

Opgemerkt: Sinds wanneer weten de gedoopte kerkleden niet meer te zeggen wat we op grond van Gods Woord met de woorden van Zondag 1 van de Heidelbergse Catechismus belijden?

Zie ook: ‘Over thuiswonen gesproken…

RD Opinie | Weerwoord – ‘Wie onder Gods recht klein geworden is, wordt door de Herder opgezocht.’ – door ds. A. Schot (Ds. Schot is predikant van de gereformeerde gemeente in Nunspeet)

En toch staat ongeschokt het hechte fundament Gods met dit merk: De Here kent de zijnen, en: Een ieder, die de naam des Heren noemt, breke met de ongerechtigheid.’ (Uit 2 Timoteüs 2 vers 19)

Bron afbeelding: JeffRandleman-com

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s