De ‘nuttigheid’ van de duivel voor Gods kinderen…

God, Die de doden levend maakt, en in leven roept wat niet bestaat.’
(Uit Romeinen 4 vers 17)

Geciteerd: God keert alles om en maakt alles nieuw. Dat schijnt echter niet het geval te zijn wanneer je ziet dat men Zijn christenen met voeten treedt of hen het hoofd afslaat, dat dit dan eer en heerlijkheid, vreugde en zaligheid moet zijn. Ik zie en voel echter het tegendeel. ‘Maar Ik kan maken’, zegt Hij, ‘Dat er is, wat niet is’. Droefheid en hartenleed kan ik veranderen in puur geluk. Ik kan zeggen: Dood en graf, wees leven! Hel, wordt hemel en zaligheid! Vergif, wordt kostbaar medicijn en verkwikking. Duivel en wereld wees voor Mijn lieve christenen nog nuttiger dan de lieve engelen en vrome heiligen!
Want Ik kan en wil Mijn Wijngaard op déze manier bouwen en verzorgen, dat deze door allerlei lijden alleen beter wordt; allerlei soort van lijden en tegenspoed zullen het geloof alleen doen groeien.’
Daarom, zelfs als alle duivels, de wereld, onze buren en onze eigen familie vreemden voor ons zijn, en zij ons smaden en lasteren, pijnigen en martelen, dan zullen wij dat niet anders zien, dan dat zij een schepje mest bij de wijnstok gooien om die meer vrucht te laten voortbrengen.
Wanneer onze vijanden denken dat ze ons grote schade hebben toegebracht en nu veel voordeel behaald, dan is alles wat zijn in werkelijkheid hebben bereikt, dat zij ons meer geduld en meer ootmoed leerden en ervoor zorgden dat wij nu nog meer en krachtiger en heerlijker in Christus geloven.

Leestips: Romeinen 4 de verzen 13-25 en Johannes 15 de verzen 1-8 en Romeinen 8 de verzen 38-39.

Bron citaat: ‘Vrees niet, geloof alleen – dagboek over het geloof’ – citaat/meditatie 25 juli – samengesteld en vertaald door H.C. Van Woerden, sr. – Den Hertog B.V. (Houten)

Hij twijfelde niet aan Gods belofte; zijn geloof verloor hij niet, integendeel, hij werd erin gesterkt en bewees zo de eer aan God. Hij was ervan overtuigd dat God bij machte was te doen wat Hij had beloofd, en dat werd hem als een daad van gerechtigheid toegerekend. En dit is niet alleen voor hem geschreven, maar ook voor ons…’ (Uit Romeinen 4 de verzen 20-24)

Bron afbeelding: In Due Time

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s