Geloven in tijden van God- en kerkverlating en wereldnood…

‘Ongelukkige die ik ben, het is als bij de late oogst, als bij de laatste pluk: geen volle druiventros meer om te eten, geen vroege vijg meer waarnaar ik smacht. Zij die trouw waren zijn verdwenen uit het land, niemand is nog rechtschapen. Allen zijn op bloed belust, iedereen belaagt zijn naaste. Ze bekwamen zich in het kwaad: alleen voor geld stellen leiders een onderzoek in, rechters spreken recht tegen betaling, hooggeplaatsten zeggen wat hun het beste uitkomt en zo houden ze het recht op afstand. De deugzaamste onder hen is als een doornstuik, de oprechtste is erger dan een stekelhaag.
De dag van straf, door uw wachters aangekondigd, is gekomen, en het volk is in beroering. Geloof je naaste niet, vertrouw je vriend niet, let op je woorden, ook bij wie er in je armen ligt. De zoon veracht zijn vader, de dochter verzet zich tegen haar moeder, de schoondochter tegen haar schoonmoeder, en huisgenoten blijken vijanden.
Maar ik blijf uitzien naar de HEER, ik blijf hopen op de God Die mij redding zal brengen. Hij zal mij horen, mijn God.’ (Uit Micha 7 de verzen 1-7)

Geciteerd: Als je gelooft, dan is het onmogelijk dat je hart niet zou lachen van vreugde in God en vrij, veilig en moedig zou worden. Daarom breekt je liefde tevoorschijn en help je iedereen zo goed je maar kunt. Je preekt en verkondigt de waarheid aan iedereen die het maar wil horen. Je verwerpt ook alles wat niet gepreekt of geleefd wordt volgens de leer van het geloof.
De duivel en de wereld willen zulke dingen niet horen of zien, en willen niet dat hún leven en leer door jou verworpen wordt. Dan zullen allen die groot, geleerd, rijk en machtig zijn van jou een ketter maken en je voor gek verklaren. Kijk, dan kom je precies zoals jouw Heere Christus aan het kruis omwille van de waarheid. Je moet zo verschrikkelijk mogelijk gelasterd worden…

Geciteerd 2: Ondanks dit alles moet je van jouw kant goed voor hen zijn. Herinner je altijd dat jij eerst was wat zij nu zijn voor God. Geloof en liefde zullen dit zeker doen. Dát is het leven van een christen: dat hij voor anderen doet wat God voor hem of haar doet.

Geciteerd 3 (bewerkt): Als kind kwamen de woorden van Psalm 130 al bij me binnen. De woorden van de Psalm gaven me vertrouwen. Ze leerden me dat je in alle nood tot God kunt roepen en dat Hij je dan zal redden. Wat er allemaal voor diepten van ellende zouden komen in mijn leven wist ik toen nog niet, maar met die woorden leerde ik God kennen als genadig en barmhartig…

‘Israël, hoop op de HEER!
Bij de HEER is genade, bij HEM
is bevrijding, altijd weer.
Hij zal Israël bevrijden
uit al zijn zonden.’
(Uit Psalm 130 de slotverzen 7-8)

Leestips: Micha 7 en Psalm 130.

N.a.v. dagopeningen vandaag (19 juli) in ‘Vrees niet, geloof alleen’ en Dag in dag uit 2022.

Bron afbeelding: Pinterest

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s