Weten we wel hoe erg het allemaal is tegenwoordig?

Ik ben van U, red mij, want steeds weer zoek ik Uw regels
(Uit Psalm 119)

Geciteerd: Van Hot Girl Summer Challenge, de hoop dat het polyamoureuze huwelijk een keer zal komen en naakt tuinieren: in Nederland lijkt alles te kunnen en te mogen. Hoe reageert de gemeente van Christus daarop?

Opgemerkt 1: Wij christenen hebben Jezus woorden over ons hart en de eerste hoofdstukken van de Romeinenbrief en voordat al deze woorden voor ons opgeschreven werden was er al lange tijd een Oude Testament vol met verhalen over waartoe een mens in staat is en waar het hart vol van is wanneer de mens zijn eigen wegen verkiest boven die van en met God. Daarom zie ik niet in waarom ons zulke opsommingen hier nog voorgeschoteld moeten worden. In de jaren zestig/zeventig kon heus eenzelfde verhaal worden opgesteld. Wij zullen ons daarom maar nederig houden aan de enige remedie en dat is dat we leven van Woord en gebed en dat in een gemeente van Jezus Christus. Daar zullen we ons niet verheffen boven de wereld maar ook niet boven elkaar. En dat laatste is al moeilijk genoeg en daarbij gaat al zoveel mis, dat we helemaal niet geholpen zijn met zulk soort zondenlijstjes zoals die hier ons nog weer eens voorgeschoteld worden om ons te vertellen hoe erg het allemaal is.

Opgemerkt 2: Die vraag ‘Hoe reageert de gemeente van Jezus Christus hierop’ valt alleen door ieder te leren door wat hiervoor als ‘enige remedie’ is genoemd.

Opgemerkt 3: Laten we samen met onze kinderen thuis en in de gemeente maar heel goed thuisraken in Gods Woord en ze al vroeg leren wat Gods belofte ‘Geen zal ze uit Mijn hand rukken’* betekent. Dan leren ze dat ze daar altijd weer op kunnen en mogen ‘terugvallen’ hoe het ook loopt in hun leven. Dat is veel beter dan ze confronteren met artikelen en opiniestukken en wat er niet allemaal opgesteld kan worden door ‘hoge heren’ die het allemaal zo goed weten aan te wijzen… Waren het niet de Schriftgeleerden en Farizeeën die zich ontzetten en ergerden aan de zondaars onder het Godsvolk en in de wereld. En juist hen lukte het niet de grootste zonde te overwinnen: de hoogmoed.

Bron citaat: De Waarheidsvriend (blog, Actualiteit) – ‘Listig verleid‘ – door P.J. Vergunst

* ‘Ik zorg ervoor dat ze gered worden, ik geef hun het eeuwige leven. En niemand kan hen bij mij weghalen. Want mijn Vader heeft mij de hoogste macht gegeven. De Vader en ik zijn samen één. En niemand kan God, de Vader, iets afnemen.‘ (uit Johannes 10 de verzen 28-30)

Bron afbeelding: Bible verse DailyVerses-net

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s