Hoorde/hoort u ook een ‘wolvenstem’?

Ik ben de goede Herder; de goede herder stelt zijn leven voor de schapen.
(Uit Johannes 10 vers 11)

Geciteerd 1: Nu gaat de Heere verder met Zijn onderwijs en doet een preek over Zijn schapen horen en onderscheidt hen van alle andere schapen. Hij wil daarmee ook Zijn leer van alle andere leringen onderscheiden.
Geciteerd 2: Daarom zal een goede predikant de mensen niet anders verkondigen dan alleen Christus. Namelijk dat je Hem zult leren kennen, Wie Hij is en wat Hij geeft. Opdat niemand buiten Zijn Woord gaat, en dat Hij alléén voor de goede Herder wordt gehouden.
Geciteerd 3: Willen wij nu goede christenen zijn, dan zullen wij doen als een schaapje dat de stem van zijn herder kent en hoort. Christus schapen zullen daarom tegen de wetspredikers (1) zeggen: ‘Ik ken jullie stem niet. Ik hoor een wolf, die mij van mijn Herder wil wegtrekken en verscheuren. Ga weg met je wolvenstem! Ik wil mij aan mijn Herder houden.’

(1) Die ‘wetsprediking’, die ‘wolvenstem’, die laat zich op allerlei manieren horen in de christelijke gemeenten/kerken! Zelfs ook in ‘onze eigen’ (NGK-)gemeente valt het te horen, bijvoorbeeld wanneer we opgeroepen worden om er weer een feest(je) van te maken, zoals afgelopen zondag ook weer klonk voordat we het Avondmaal gingen vieren. Alles was weer vergeven en vergeten. We konden het glas heffen met elkaar… Maar de vraag of we thuis (of elders) twisten en ruzies beslecht hadden, of we onze zonden en schulden elkaar beleden hadden en om vergeving gevraagd, of we het vaste voornemen hadden en hebben om elke dag weer tegen onze zonden te strijden, daar kwam onze predikant niet mee aanzetten. Dat zou op dát moment het feestje natuurlijk alleen maar hebben kunnen verstoren. Daar kun je het beter maar een andere keer over hebben, al lijkt het (hem) beter om het dáár helemaal niet (meer) over te hebben. Het is toch veel mooier om elke zondag een uitbundig feest(je) te vieren met elkaar!

Bron citaten: Vrees niet, geloof alleen – Dagboek over het geloof’ – Mediatie 5 juli – ‘De goede Herder en Zijn schapen (5)’

Leestips: Johannes 9 : 14-17; 2 Korintiërs 4 en 5; Jakobus 4 : 4-10 en 5 : 1-6.

Zie evt. ook deze overdenking: https://bijbelseoverdenkingen.nl/meditaties/woorden-van-jezus-dan-zullen-zij-vasten/

Bron afbeelding: Ottosection

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s