Over verantwoordelijkheid dragen en verantwoording afleggen…

Ik ben de goede Herder; de goede herder stelt zijn leven voor de schapen.
(Uit Johannes 10 vers 1)

Geciteerd: Een recht geaard christen laat zich niet afschrikken, wanneer hij de wolf ziet, maar voordat hij zijn naaste van het Woord en de ware kennis van Christus (1) laat beroven, zou hij eerder zijn lichaam en en leven (2) daarvoor overgeven. Zoals de heilige apostelen en de lieve martelaren gedaan hebben. Zij zijn deze wolf in de muil gelopen en zijn niet gevlucht. (3)
Zo moet het nóg zijn. Wie een predikant wil wezen, moet erop bedacht zijn dat hij met zijn hele hart alleen Gods eer en het beste voor de naaste zoekt. (4)
Zoekt zo iemand dit echter niet, maar wil iemand bij dit ambt (4) ook zijn voordeel of schade overwegen, die hoeft niet te denken dat hij zal standhouden. Óf hij zal schadelijk op de vlucht slaan en de (mede)schapen achterlaten, óf hij zal zwijgen en de (mede) schapen zonder meer, dat is zonder het Woord laten heengaan. (5)

(1) Ook het (onderwijzen van het) juiste gebruik van Doop en het op de juiste wijzen voorbereiden op en vieren van het Avondmaal horen bij ‘de ware kennis van Christus’ uitdelen en bewaren binnen een gemeente.
(2) Het liever verliezen van geld en goed en eigen eer/roem (binnen gemeente en binnen gezin, familie en kennissenkring) zullen hierbij ook genoemd (kunnen/moeten) worden.
(3) Zie Samuël 17 de verzen 34-51 en Handelingen 20 de verzen 25-35
(4) En dat geldt natuurlijk niet alleen voor een predikant/voorganger, maar ook voor de (al of niet) gekozen oudsten en beslist ook voor alle leden van de gemeente van Jezus Christus. Ieder heeft daarin een eigen verantwoordelijkheid en taak binnen een gemeente en binnen eigen gezin van oud tot jong.
(5) Ook de leden van een gemeente zullen een predikant/voorganger en de (al of niet gekozen) oudsten niet ‘zonder het Woord laten heengaan’, wanneer het nodig blijkt dat ze gecorrigeerd en/of terechtgewezen worden..

Bron citaat: Bron citaat: ‘Vrees niet, geloof alleen – Dagboek over het geloof’ – Meditatie 4 juli – ‘De Goede Herder en Zijn schapen (4)’.

Daarom verklaar ik hier op deze dag dat ik voor niemands ondergang verantwoordelijk ben; ik heb immers mijn uiterste best gedaan om u vertrouwd te maken met Gods wil.‘ (Uit Handelingen 20 de verzen 26-27)

Bron afbeelding: SlideServe

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s