(De) Last van moedeloosheid… (vervolg)

Want Mijn juk is zacht en Mijn last is licht
(Matteüs 11 vers 30)

Geciteerd: Er is zeker grote kracht voor nodig om een ondraaglijk juk, niet alleen dragelijk, maar zelfs zoet en licht te maken. Hoe kan dat dan? De Heilige Geest verandert in dit geval niet het gewicht van de last, maar de persoon die de last draagt, wordt door Hem veranderd. Want de persoon wordt bekleed met nieuwe kracht, waardoor hij, zoals Paulus zegt, ‘Alle dingen kan doen door Hem die kracht geeft‘ (vgl. Filippenzen 4 vers 13).

Geciteerd 2: En dit is nu de kracht van Christus. Hij zegt: ‘Mijn last’. Het is alsof Hij zeggen wilde: ‘Mijn last is niet als andere lasten. Mijn last drukt je niet neer, maar tilt je op. Mijn last draagt eeerder jou, dan dat jij die moet dragen.’

Zie ook: ‘Een God van de zwakken – Deel 3 – Elia’s depressie

Voorgaande blog: ‘(De) Last van moedeloosheid…

Bron citaat: ‘Maarten Luther – Vrees niet, geloof alleen – Dagboek over het geloof’ – Samengesteld, ingeleid en vertaald door H.C. van Woerden sr. – 2019 Den Hertog BV., Houten
(Citaat/overdenking van 28 juni: ‘Troost voor lastdragers’)

De engel van de HEERE kwam voor de tweede maal, raakte hem aan en zei: Sta op, eet, want de weg zou te zwaar voor u zijn. Toen stond hij op, at en dronk, en liep door de kracht van dat voedsel veertig dagen en veertig nachten*, tot aan de berg van God, de Horeb.’ (Uit 1 koningen 19 de verzen 7-8)
* Zie: Exodus 34 vers 28; Matteüs 4 vers 2.

Bron afbeelding: SlidePlayer

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s