Er is maar één fundament ons gegeven…

Breng dus met vreugde dank aan de Vader. Hij stelt u/jullie in staat om te delen in de erfenis die alle heiligen wacht in het licht. Hij heeft ons gered uit de macht van de duisternis en ons overgebracht naar het rijk van Zijn geliefde Zoon, Die ons de verlossing heeft gebracht, de vergeving van onze zonden.’ (Uit Kolossenzen 1 de verzen 12-14)

Geciteerd: Als je al iets gaat verzinnen wat niet in de bijbel staat, zoals kinderdoop, tja dan moet je er nog meer bij verzinnen, zoals belijdenis. Terwijl de echte doop juist een belijdenis is. Net als de toren van Pisa. Als het fundament krom is, wordt het bouwsel gaandeweg steeds schever. Zoals je nu ook al niet aan het avondmaal mag zonder belijdenis. Erg jammer. Vooral voor de mensen die onder dat juk leven. Bekeer je en laat je dopen!

Opgemerkt: Er is voor christenen maar één fundament en dat is Christus. In Hem zijn al Gods beloften ‘ja en amen’ voor jong en oud (zie 2 Korintiërs 1 de verzen 19-22 en (1)).
Op dát fundament is ook de Doop (het dopen) van onze kinderen gevestigd. Niet hun (of jouw of mijn) geloof is het fundament, zelfs ook niet het geloof van de ouders, maar dat wat in het heilig Evangelie ons wordt toegezegd – en dat Evangelie is aan de Gemeente/gemeenten van Jezus Christus toevertrouwd en wordt daar verkondigd (zie 1 Timoteüs 3 de verzen 15-16) – en die toezeggingen worden aan ons bij/door de Doop bevestigd en bij het vieren van het Avondmaal beleden en ontvangen. Ook onze kinderen ontvangen de heilige Geest, Die, overal waar twee of drie vergaderd zijn in Jezus Naam – en dat is dus ook het geval in christelijke gezinnen – en overal waar mensen in Zijn Naam bijeenkomen om te luisteren naar Gods Woord en om te bidden, ons nabij is en helpt.

(1) ‘Het is God Die u/jullie en ons Christus als fundament geeft, Die ons allen heeft gezalfd*, heeft gewaarmerkt als Zijn eigendom en ons als voorschot de Geest gegeven heeft.‘ (Uit 2 Korintiërs 1 de verzen 21-22)
* Zie 1 Johannes 2 de verzen 13-14 en 26-27.

Hij is het hoofd van het lichaam de Kerk. Oorsprong is Hij, eerstgeborene van de doden, om in alles de Eerste te zijn: in Hem heeft de volheid willen wonen en door Hem en voor Hem alles met Zich te willen verzoenen, alles op aarde en in de hemel, door vrede te brengen met Zijn bloed aan het kruis.‘ (Uit Kolossenzen 1 de verzen 18-20)

Bron citaat: Opmerking van Laurens de Vries bij mijn FB-bericht ‘Vragen van Voetius…

Bron afbeelding: Biblia-com

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s