‘Hij belichaamt het ja…’

Zo waar God trouw is, wanneer ik ja tegen u zeg bedoel ik ook ja, niet nee. De Zoon van God, die wij, Silvanus, Timoteüs en ik, aan u verkondigd hebben, was immers ook niet Iemand die ja zei en nee bedoelde. Hij belichaamt het ja. In Hem worden alle beloften van God ingelost: en daarom is het ook door Hem dat wij amen zeggen tot Gods eer. Het is God die u en ons Christus als fundament geeft, die ons allen heeft gezalfd, heeft gewaarmerkt als Zijn eigendom en ons als voorschot de Geest gegeven heeft.‘ (Uit 1 Korintiërs 1 de verzen 18-22)

Geciteerd: ‘Sommige christenen, onder wie doopsgezinden, zijn altijd uiterst huiverig geweest voor het zweren. Niet alleen omdat Jezus de eed verbiedt, maar ook omdat ze gemakkelijk misbruikt kan worden’, schrijft Dick Schinkelshoek.

Opgemerkt: Toch zullen we hierbij bedenken dat het onze Heer Zelf was Die ons dat voorhield en dat vanwege alle godsdienstigheid onder het Godsvolk, waar men door te zweren zelf gewicht wilde geven aan eigen woorden en daden. De eed zweren bij/voor de overheid is een belijdenis afleggen en dát maakt het in de huidige wereld voor velen moeilijk om de eed af te leggen. Niet het gewicht van onze woorden maar het gewicht van de zaak moet het zweren van een eed rechtvaardigen. Daarom zweert Paulus zelf ook een keer in 2 Korintiërs 1 vers 23.

Ik roep God op als mijn getuige, ik zweer bij mijn leven dat ik van een tweede bezoek aan Korinthe heb afgezien om u te sparen. Ik bedoel dit: wij willen niet over uw geloof heersen, maar juist bijdragen aan uw vreugde. Want u staat vast door het geloof.’ (Uit 2 Korintiërs 1 de verzen 23-24)

Bron citaat: ND – ‘De seculiere belofte is zo gek nog niet…’ – door ds. Dick Schinkelshoek

Bron afbeelding: Heartlight-org

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s