Spreken in eenheid met Christus…

Maar wij spreken ten overstaan van God en in eenheid met Christus, en alles
wat we zeggen, geliefde broeders en zusters, is in uw belang.
(Uit 2 Korintiërs 12 uit vers 19)

Valt er hier toch wat te verdienen?

Geciteerd: Vader en moeder kunnen met hun kinderen het Hemelrijk verdienen; aan de andere kant kunnen de ouders niet makkelijker de hel verdienen dan met hun eigen kinderen, in hun eigen huis, als ze hun opdracht tegenover hen verzuimen en hen niet al die dingen onderwijzen zoals gezegd is. Wat zou het helpen als ze zouden vasten tot ze zouden sterven, zouden bidden en alle goede werken zouden doen en toch nalieten wat hun door God bevolen is? God zal op de jongste dag niet naar deze dingen vragen, maar naar de kinderen die Hij aan hen heeft toevertrouwd.

Opgemerkt 1: Waar ergens blijken zal wat de Christelijke liefde – die ons altijd weer van God gebeden en geschonken moet worden – mag uitrichten, dan is dat wel in huwelijk en gezin. De opofferingen die men daar gewillig voor elkaar over heeft zijn nergens groter. Ook moet daar de vergevingsgezindheid jegens elkaar het grootst zijn. Nergens anders wordt zo nauw en voortdurend met elkaar samen geleefd als in het gezin en daarom zal daar alles in Christelijke nederigheid en liefde voor elkaar gebeuren.
In geen enkele andere vorm van samenleven – ook niet in communes – kan men dat liefdevolle zichzelf weggevende samenleven bereiken als dat er in Christelijke gezinnen mogelijk en door Gods genade ook daadwerkelijk te vinden is. Maar dan zullen we alle verwachting van en voor onszelf ook hebben op te geven en dat is alleen mogelijk wanneer we al ons vertrouwen altijd weer stellen op de genade en liefdevolle aandacht en zorg voor ons van onze Drie-enige God.

Opgemerkt 2: Met name van de apostel Paulus is een en ander opgetekend geworden over de nederigheid en offerbereidheid die hij heeft getoond in en aan de gemeenten die hij had mogen (helpen*) stichten. Maar dat was dan ook een bijzondere genade die God aan deze apostel geschonken heeft om zelfs ook mensen die in huwelijk en gezin met elkaar samenleven nog ten voorbeeld te zijn.
* Het was en bleef natuurlijk eerst en vooral een werk van de heilige Geest die door de verkondiging mensen tot geloof en bekering bracht en brengt.

Opgemerkt 3: Maarten Luther heeft zich hier zo sterk uitgedrukt om ouders tot het besef te brengen hoe groot het belang van het werkelijk Christelijk met elkaar samenleven en voor elkaar leven is. Toch is het niet nodig om dat werk met zulke (sterke) woorden (beweringen!) van de heilige Geest te willen overnemen. De heilige Geest doet zijn werk in de harten van ouders en kinderen met en door de voortgaande verkondiging van Gods Woord.

Laat ons oog daarbij (alleen) gericht zijn op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof, die, om de vreugde, welke vóór Hem lag, het kruis op Zich genomen heeft, de schande niet achtende, en gezeten is ter rechterzijde van de troon Gods.‘ (Uit Hebreeén 12 het 12e vers)

Bron citaat: checkluther-com – Citaat van 3 oktober 2021 – Luther Heritage Foundation (Veenendaal)

Bron afbeelding: Pinterest ( Pin on KJV Bible verses)

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s