Gods goedertierenheid…

Want Uw goedertierenheid is beter dan het leven
(Uit Psalm 63 uit vers 4)

Liefde en trouw… dat laatste woordje mis ik in de tekst in de afbeelding (onderaan). Johannes zegt aan het begin van Johannes 13 dat onze Heer Zijn discipelen heeft liefgehad ‘tot het einde’ (NBG), tot het uiterste (NBV) en daarin toonde Hij de liefde van de Vader, die in Zijn liefde voor deze wereld en ons mensen tot het uiterste ging door ons Zijn geliefde Zoon te zenden (dat zelf opklimmen naar God dat lukt ons niet!) en Die heeft ons gezegd en getoond welke liefde de Vader voor ons heeft en hoe groot Zijn trouw is en waarom Hij al onze liefde en vertrouwen waard is.

Wat had onze Heer toch een stelletje eenvoudige mensen uitgekozen. Terwijl Hij hen de grote missie Van Zijn Vader en Hem gaat toevertrouwen, hebben ze Zijn Boodschap en werk in feite nog helemaal niet begrepen. Lees het in de hoofdstukken 13-17 van het Johannes-evangelie en dan is het vooral voor theologen onbegrijpelijk dat God Zijn werk durft toe te vertrouwen aan zo’n stelletje ‘leerlingen’. Geen enkele theologische opleiding zou de twaalf discipelen ook maar één certificaat hebben willen uitreiken.

Judas begreep het nog het best, zo wordt het niks met Jezus werk, zo zonder theologisch en Goddelijk machtsvertoon, en daarom ging hij Hem maar aangeven bij… de theologen van die tijd…

Lees ook Dietrich Bonhoeffer’s preek over Psalm 63.

Bron afbeelding: Het Laatste Woord

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s