Over de mensen-reddende Liefde van God…

Dit weet ik: de HEER doet recht aan zwakken en armen.
De rechtvaardigen zullen Uw Naam prijzen,
de oprechten wonen in Uw nabijheid.

(Uit Psalm 140 de (slot)verzen 13-14)

Waken voor en over elkaar…*
* Met het reddende Woord van God. (1)

Jezus had luid en duidelijk gezegd: “Wie in Mij gelooft, gelooft niet in Mij, maar in Hem die Mij gezonden heeft. Ik ben het Licht dat naar de wereld is gekomen, opdat een ieder die in Mij gelooft niet meer in de duisternis is. Als iemand Mijn woorden hoort maar ze niet bewaart, zal Ik niet over hem oordelen. Ik ben immers niet gekomen om te oordelen, maar om de wereld te redden. Wie Mij afwijst en Mijn woorden niet aanneemt heeft al een rechter: alles wat ik gezegd heb zal op de laatste dag over hem oordelen.
Ik heb niet namens Mezelf gesproken, maar de Vader die Mij gezonden heeft, heeft me opgedragen wat Ik moest spreken. Ik weet dat Zijn opdracht eeuwig leven betekent. Alles wat Ik zeg, zeg ik zoals Mijn Vader het Mij gezegd heeft.”
‘ (Uit Johannes 12 de verzen 44-50)

Geciteerd 1: De kern van Jezus’ woorden is niet te oordelen over de wereld waarin wij leven. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan (en het lukt beslist niet uit eigen kracht! – AJ). Toch roept onze Heer ons op om verder te kijken dan onze (kerkelijke) neus lang is en ons in te spannen om te redden wat er te redden valt (en dat lukt beslist niet met eigen wijsheid! – AJ). Een oude Leger des Heils-slogan luidt in het Engels: Saved to save. Gered om te redden. Want als jij hebt gevonden wat echt belangrijk is in het leven, kun en wil je niet anders dan het delen met anderen.

Welke vrouw die tien munten heeft, steekt niet, als zij één munt kwijtraakt, een lamp aan, veegt niet het huis aan en zoekt niet zorgvuldig tot ze hem vindt? Als ze hem gevonden heeft, roept ze haar vriendinnen en buren bijeen en zegt: ‘Wees blij met mij, want ik heb de munt gevonden die ik kwijt was.’” (Uit Lukas 15 de verzen 8-10)

Geciteerd 2: De vrouw, met haar zilverschat waarover zij zeer zorgvuldig moet waken, is het beeld van de Kerk, van de Bruid van Christus, de Gemeente. Efeze 5:31,32

Lees meer over deze gelijkenis: https://holyhome.nl/gel-24.html

(1) Lees hoe Paulus waakt over de gemeente van Korinthe in 2 Korintiërs 11.

Bron citaat 1: Dag in Dag uit 2021 – Meditatie van vrijdag 10 september – Leger des Heils | Ark Media

Bron afbeelding: Hampton Roads Church

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s