Niets in en uit eigen kracht…

N.a.v. Meditatie(-serie) in Bijbelsdagboek Dag In Dag Uit 2021

Geciteerd 1: Aan het begin van het gebed dat Jezus ons leert bidden, richten we ons op God, die we Vader mogen noemen (Onze (!) Vader mogen en behoren noemen! In en door Jezus Christus onze Heer en Broeder, die dat voor ons verworven heeft en ons teruggekocht uit de slavernij onder heerser Satan – AJ). We spreken uit dat we hopen dat Zijn aanwezigheid meer en meer zichtbaar zal worden op aarde.

Opgemerkt 1: We spreken met dat gebed niet uit wat we hopen, maar we belijden daarmee wat waar is en wat ons (daarom) te doen staat deze nieuwe dag! En we kijken niet argwanend naar onze ‘buren’ en in deze wereld rond of er iets van die hoop te zien valt en hopelijk steeds meer zichtbaar wordt, maar we zien op eigen hart en op eigen leven om na te gaan of we de woorden van dit gebed met een oprecht hart hebben beleden en ook weer onder de hoede en leiding van de Geest in praktijk willen brengen in het leven vandaag (deze nieuwe dag!).

Geciteerd 2: We verbinden onszelf met onze hemelse Vader door het brood dat Hij ons geeft (te eten en te delen) en door te leven in en uit Zijn vergeving.

Opgemerkt 2: Wij doen in dit gebed niets in en uit eigen kracht – zelfs het eerbiedig willen en daadwerkelijk uitspreken van dit gebed zullen we zien als een gave van Hem (zie Filippenzen 2 vers 13) – en de verbinding met onze hemelse Vader wordt ons geschonken door de heilige Geest, om Wie wij bidden met de bede om ons dagelijks Brood. Die verbinding heeft de Here Jezus zelf heel duidelijk gelegd, namelijk met Zijn woorden in Lukas 11 de verzen 5 t/m 13.

NB. Er volgen nog meer dagboekmeditaties over dit gebed mee n.a.v. woorden hierover in Lukas 11, dit is alleen een reactie op de woorden in de meditatie van vandaag (maandag 10 mei 2021). Dankbaar maak ik ook dit jaar weer gebruik van dit Bijbels Dagboek.

Bron citaten: Dag in Dag Uit 2021 – Meditatie 10 mei 2021 – Leger des Heils | Ark Media

Bron afbeelding: Pinterest (Pin by Aaron Krayna on Christian Art)

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s