‘U geschiede naar uw geloof’!

En Gode zij dank, Die ons allen tijd doet triomferen in Christus.
(Uit 2 Korintiërs 2 vers 14)

Geciteerd 1: Voor de gelovigen lijkt het vaak alsof hun zaak verloren is en wij de hoop moeten opgeven. Maar het geloof triomfeert altijd en overwint alle misstappen en gevaren die de heiligen tegenkomen. Het maakt de zienden blind en de horenden doof. En het maakt de doven weer horend en de blinden weer ziend. Kortom, het geloof kan zondigen en niets verliezen. Of als het zich soms uit dwaasheid of onvoorzichtigheid stoot of een fout begaat, heeft God dit van tevoren al gezien en hersteld, zodat de fouten worden toegedekt en uiteindelijk een gelukzalige en goede afloop mogen krijgen. Zo krachtig zijn het geloof en het gebed. Ja, het geloof is werkelijk almachtig (…).

Geciteerd 2: Er zijn mensen die zeggen: Ach, de Heere werkt niet meer in deze tijd, de Geest des Heeren werkt niet meer, of, het is een Geesteloze tijd. Waar hoor je nog van een ware bekering tot God? Geliefden, pas op, als je met zo’n geest bezet bent, dan kunt u niet zalig worden. Als je niets meer van God verwacht, dan doet God ook niets meer. Onthoud dat goed. Want God wil, dat je in het komen tot Hem iets van Hem verwacht. Daar heeft God recht op. (…) Denk liever net zoals die twee blinden (Zie Matteüs 9 de verzen 27-30). Ze hebben geen enkel bewijs, dat ze welkom waren…

Begin niet van achteren! Er zijn hier wellicht mensen, die zeggen: Ja, maar kijk, ik zou de Heere wel aanroepen, als ik maar wist, dat het echt bij mij was, en ik zou wel dag en nacht aanhouden als ik maar wist, dat de Heere wel een keer zou horen. Geliefden, ik herinner me nog, dat Ds Van den Berg vroeger bij ons preekte en dat hij zei: Gemeente van Nieuw-Beijerland, als ik vanavond jullie kon doen geloven, dat, als je van Nieuw-Beijerland naar Oud-Beijerland op je knieën zou kruipen en daarmee de hemel kon verdienen, dan zouden er vanavond nog heel wat mensen aan beginnen. O, dat doen, dat doen dat zit ons zo diep in ons vlees, in ons hart, in ons bedorven bestaan afgedrukt…

Lees de hele preek ‘U geschiede naar uw geloof

Bron citaat 1: checkluther-com – Meditatie van 30 april 2021 – Luther Heritage Foundation (Veenendaal)
Bron citaat 2: Preek ‘U geschiede naar uw geloof‘ van ds. Huisman

Bron afbeelding: Knowing Jesus

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s