Gods reddende hand (leren) zien en verkondigen…

Over groeien en bloeien en vrucht dragen gesproken…

Ik [de Heere] zal op kale hoogten rivieren doen ontspringen, midden in valleien bronnen. Ik zal de woestijn maken tot een waterpoel, het dorre land tot waterbronnen. Ik zal in de woestijn de ceder zetten, de acacia, de mirt en de oliehoudende boom. Ik zal in de wildernis de cipres plaatsen, samen met plataan en dennenboom, opdat men ziet en erkent, bedenkt en tevens inziet dat de hand van de HEERE dit gedaan heeft, en de Heilige van Israël het geschapen heeft.” (Uit Jesaja 41 de verzen 18-20, HSV)

Geciteerd 1:Hoogmoed is als de prachtige acacia, die zijn hoofd trots boven zijn buurplanten uitsteekt, maar vergeet dat ook zijn wortels, net als die van hen, onder de grond zitten.” – Christian Nestell Bovee

Geciteerd 2: Het extreem lange wortelstelsel van de acacia zoekt naar ondergrondse waterbronnen in de buurt van wadis. Bij gebrek aan water verliest de altijd groene boom zijn kleine blaadjes. Ecologisch gezien is het zeer belangrijk. Gazelles, steenbokken en kamelen eten de blaadjes en knaagdieren voeden zich met de gedraaide of ronde peulen. De harde zaden zijn rijk aan eiwit en fosfor. In de Bijbel wordt over sittimhout gesproken.

Geciteerd 3: Honing (waaronder die van de acacia) zit boordevol flavonoïden en antioxidanten en heeft een bacterie- en schimmelremmende werking, dankzij de enzymen die bijen aan honing toevoegen. Het reguleert de bloedsuikerspiegel dankzij de ideale balans van fructose en glucose. Honing is dus echt niet te vergelijken met suiker want je bloedsuikerspiegel zal er niet van pieken, want het heeft een lage waarde op de Glycemische Index. Ook is honing een probiotica met grote hoeveelheden goede bacteriën en houdt daardoor je darmflora in balans. De etherische oliën en andere stoffen in honing hebben een stimulerende werking op het zenuwstelsel en de bloedsomloop. Daarom wordt honing ook wel eens de balsem voor de zenuwen genoemd.

Mijn mond verhaalt van uw gerechtigheid, van uw reddende daden, dag aan dag, hun aantal kan ik niet tellen. (Uit Psalm 71 vers 15) *

* Bijbeltekst in Meditatie Tijd met Jezus (zondag 25 april)

Bron citaat 1: christenenvoorisrael-nl/artikelen/waarom-de-acaciaboom-zo-bijzonder-is
Bron citaat 2: smplskin-com/nl/honing-als-geneesmiddel

Bron afbeelding: Pinterest

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s