Wat je zegt ben je zelf…*

Op velerlei wijzen en langs velerlei wegen heeft God in het verleden tot de voorouders gesproken door de profeten, maar nu de tijd ten einde loopt heeft Hij tot ons gesproken door zijn Zoon, Die Hij heeft aangewezen als enig Erfgenaam en door Wie Hij de wereld heeft geschapen. In Hem schittert Gods luister, Hij is zijn evenbeeld, Hij schraagt de schepping met Zijn machtig woord; Hij heeft, na de reiniging van de zonden te hebben voltrokken, plaatsgenomen aan de rechterzijde van Gods hemelse majesteit, ver verheven boven de engelen omdat Hij een eerbiedwaardiger naam heeft ontvangen dan zij.‘ (Uit Hebreeën 1 de verzen 1-4)

In het begin was het Woord, het Woord was bij God en het Woord was God. Het was in het begin bij God. Alles is erdoor ontstaan en zonder dit is niets ontstaan van wat bestaat. In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen. Het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen.‘ (Uit Johannes 1 de verzen 1-5)

Opgemerkt: Toen Adam en Eva in de hof wandelden met God waren ze als zuigelingen (1), ook in het geloof. Ze wisten nog nauwelijks iets van God hun Schepper en helemaal nog niets van Gods Geliefde Zoon, terwijl God toch alles in en door en omwille van Hem geschapen had (2) Eer Adam was Hij. God was in de paradijstuin nog maar net begonnen met Zijn spreken tot en met de mens…
De mens had wel een goed verstand gekregen, maar de kennis van God Zelf en van Zijn schepping was nog zo minimaal – God had eerst Zelf een hof geplant voor de mens om daar te kunnen beginnen aan Gods opdracht (3) – dat de mens heel goed beseffen kon dat God niet voor niets dagelijks kwam om te ‘wandelen’ met hen. Zoals later Henoch ‘wandelde’ met God (4), zo mochten Adam en Eva dagelijks ‘wandelen’ met God om Hem over van alles en nog wat te bevragen en daarover met Hem te spreken en te voorkomen dat ze op eigen inzicht zouden vertrouwen en daar naar handelen. (5)

* Dat blijkt volkomen in en door woord en werk onze Heer Jezus Christus, Die het levende Woord van God Zelf is.

(1) 1 Korintiërs 3 : 1-3.
(2) Kolossenzen 1.
(3) Genesis 2 : 26-28 en 8-9 en 15-17.
(4) Henoch leefde in nauwe verbondenheid met God. (Genesis 5: 23, NBV)
(5) Spreuken 3 : 5-8.

Bron afbeelding:  SlidePlayer

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s