‘Die iets uit niet(s) tot aanzijn roept’…

‘Abraham, welke een vader is van ons allen (…) gelijk geschreven staat: Tot een vader van vele volken heb Ik u gesteld – voor het aangezicht van die God, in wie hij geloofde, die de doden levend maakt en het niet zijnde tot aanzijn roept. (Uit Romeinen 4 de verzen 16-17)

> Geciteerd: Hij, Die door Zijn Woord de hemel en de aarde heeft geschapen en het licht liet schijnen uit de duisternis, is machtig genoeg om uit niets alles, uit de dood het leven, uit de zonde gerechtigheid, uit de dienstbaarheid aan de duivel en de hel de heerlijke vrijheid van de kinderen van God tevoorschijn te brengen.
(…) ‘Ik kan ervoor zorgen’, spreekt Hij, ‘dat daar waar niets is, iets komt te staan, ik kan verdriet en hartzeer veranderen in louter vreugde.
Ik kan zeggen: Dood en graf, word levend! Hel, word hemel en zaligheid! Gif, word kostbaar medicijn en balsem! Duivel en wereld, word nuttiger voor mijn christenen dan de liefdevolle engelen en vrome heiligen!’

1 Een gebed van David

Hoor mij, HEER, en antwoord mij,
ik ben verzwakt en arm.
2 Behoed mij, want ik ben U toegewijd,
red uw dienaar die op U vertrouwt,
U bent mijn God.

3 Wees mij genadig, Heer,
heel de dag roep ik tot U,
4 verblijd het hart van uw dienaar,
naar U verlang ik, Heer.
5 U, Heer, bent goed en tot vergeving bereid,
uw trouw is groot voor ieder die U aanroept.

6 Hoor mijn gebed, HEER,
luister naar mijn smeken.
7 In dit uur van mijn nood roep ik U aan,
want U geeft mij antwoord.

8 Geen god is u gelijk, Heer,
uw daden zijn zonder weerga.
9 Alle volken, door u gemaakt, komen
en buigen zich, Heer, voor U
en prijzen uw naam.
10 U bent groot, U doet wonderen,
U alleen bent God.

Uit Psalm 86 de verzen 1-10 (NBV) – Lees heel deze Psalm.

Bron citaat:  checkluther-com – Meditatie 7 februari 2021 – Luther Heritage Foundation (Veenendaal)

Bron afbeelding:  SlidePlayer

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s