God laat zich alleen kennen wanneer we ons vernederen!

Zij dan zeiden tot Hem: Waar is Uw Vader? Jezus antwoordde: Gij kent noch Mij, noch Mijn Vader; indien gij Mij kendet, zo zoudt gij ook Mijn Vader kennen.‘ (Uit Johannes 8 : 12-59 vers 19)

Geciteerd: Als je de Vader wilt leren kennen, begin dan niet van achteren of van boven; dat levert niets op. Sluit in plaats daarvan je de ogen en zeg: ‘Ik weet niets van God, noch van de Vader. Ik kan beter hierheen komen en horen wat Christus zegt.’ Want wat is er verder van kracht behalve het Woord van deze Man?!
Hoe hoog een preek of gedachte ook mag zijn, dat is niet de Vader, maar je houdt slechts blindheid, vergissing en de duivel zelf over. Als jullie Mij echter kennen, dan kennen jullie de Vader ook. Want de Vader heeft gezegd dat Hij door de Zoon gekend wil worden.
Hij zorgt ervoor dat we het kunnen stellen zonder hogescholen, zonder de wetten van wijze mensen, zonder het geloof en de leer van alle religies en spreekt: ‘Wie wil weten wie Ik, God de Vader, ben, laat hij eerst luisteren naar Christus, de Zoon.’

‘Wie heeft jullie wijs gemaakt?’

Toen hij (Johannes de Doper) zag dat veel Farizeeën en Schriftgeleerden op zijn doop afkwamen, zei hij tegen hen: ‘Adderengebroed, wie heeft jullie wijsgemaakt dat je veilig bent voor het komende oordeel? Breng liever vruchten voort die een nieuw leven waardig zijn, en denk niet bij jezelf dat je kunt zeggen: wij hebben Abraham als vader.‘” (Uit Matteüs 3 : 1-17 de verzen 7-9)

Opgemerkt: De Farizeeën en de Schriftgeleerden hadden zich niet willen vernederen onder en door de doop van Johannes de Doper en dat blokkeerde hun zicht op wie Jezus was. Onze eigendunk en hoogmoed blokkeren altijd het werk van de heilige Geest in ons hart en leven.
Hij werkt bescheiden en waar mensen het zelf kunnen en prat gaan op wat door hun eigen vermogen bereikt kan worden en bereikt is, daar geeft hij de mens de ruimte om in eigen kracht en naar eigen vermogen iets tot stand te (gaan) brengen.
Die eigendunk van de mens blokkeert de levende en liefdevolle relatie met God en die met onze naasten. Lees 1 Korintiërs 13 nog maar weer eens om te zien hoe afhankelijk we zijn van de kracht en het werk van de heilige Geest om daadwerkelijk lief te hebben en om God en anderen onze liefde te bewijzen. Die ‘hoge weg’ kunnen wij niet gaan in eigen kracht!

Bron citaat: checkluther-comMeditatie 9 januari 2021 – Luther Heritage Foundation (Veenendaal)

Bron afbeelding: Patheos

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s