Niet mijn wil…

Wie zijn kruis niet opneemt‘ (Uit Matteüs 10 : 38)

‘Betere roeping’

Geciteerd: Maar nu draai ik de spiegel. Misschien maken wíj van homo’s (net als van singles) wel een te bijzondere groep: die met een relationele dwarslaesie. Geen partner, geen kinderen, geen seksuele gemeenschap. Maar juist in het christendom zou dat niet zo heel bijzonder moeten zijn. Er staat een bijna vergeten hoofdstuk in de Bijbel over alleen blijven als roeping, een betere roeping zelfs dan het huwelijk.
Beide roepingen vragen om een offerend leven. We zouden één groot leger van geroepenen moeten vormen. Te herkennen aan een kruis dwars door onze eigen wil en verlangens heen. Niet om die te ontkennen, te vernietigen of af te wijzen, maar omwille van een grote liefde Die dat allemaal waard is.

‘Terechte verlangens’

Opgemerkt: Ja, we lopen er in het leven tegenaan dat allerlei ‘terechte verlangens’ (vooral wanneer we ons met ‘meer gefortuneerde’ medemensen vergelijken) niet vervuld worden en dat vanwege allerlei voorvallen en oorzaken waar we in ons eigen leven mee geconfronteerd worden en waar we niet zelf voor gekozen zouden hebben wanneer wijzelf het maar voor het zeggen hadden gehad.
In de loop der jaren doen wij christenen niet alleen meer Bijbel/Godskennis en zelfkennis op, maar wij leren ook heel veel van en via onze medemensen en ‘op eigen houtje’ over het leven en samenleven en over onze (profane) mensengeschiedenis…

‘Voortdurende strijd’

En dan is en/of komt er zeker een strijd tussen onze eigen wil en verlangens (ook om achteraf nog zaken te corrigeren of te compenseren) en de weg die Gods Woord en de heilige Geest ons (willen) wijzen. Paulus zegt dat er een voortdurende strijd is tussen wat we uit onszelf najagen en dat wat de heilige Geest verlangd dat wij zullen doen en dat we daarom niet maar kunnen doen wat we zelf graag willen – zie Galaten 5 : 16-17.

Kinderlijk vertrouwen!

Onze natuur (‘vlees’), de wereld en de boze zullen zeker alles op alles zetten om ons onze eigen (natuurlijke) wil te laten doen. En hoeveel wereldwijze medemensen willen je daarbij niet graag van advies dienen en zelfs pastors, dokters en psychologen en psychiaters kunnen en willen je wel helpen met hun vakkennis en wereldwijsheid om daarmee in te gaan tegen de wijsheid en de liefde (tot God en je medemens) die de Heilige Geest verlangd en waarvoor Hij je ook zeker de wijsheid en kracht en liefde schenken wil wanneer je Hem boven al die stemmen in je hart en in de wereld wil horen en je vertrouwen geven. Zoals kleine kinderen dat doen die uit liefde en respect goed luisteren naar hun liefhebbende ouders en zich voor andere stemmen dan maar doof houden.

‘Vrijmoedigheid’

Wanneer je zo leeft en je keuzes maakt, dan kan je met een oprecht hart blijven bidden en vertrouwen dat God jouw liefde tot en gehoorzaamheid aan Hem niet zal beschamen. Dat geeft grote vrijmoedigheid om altijd weer te gaan naar de troon van genade om daar barmhartigheid te ontvangen en genade te vinden wanneer we hulp nodig hebben – zie Hebreeën 4 : 11-16.

Bron citaat: RD Boeken – Column: Bijzondere mensen – door Christine Stam-van Gent

Bron afbeelding: #goodmorningmessage

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s