Biedt kinderen geen godsbeeld maar een schuilplaats…

Ontzag voor de Heer geeft een krachtig vertrouwen, het biedt
je kinderen
een schuilplaats.‘ (Spreuken 14 : 26)

‘Tact nodig’ als ouders?

Geciteerd 1: Als ouders heb je invloed op het godsbeeld dat je kinderen ontwikkelen, stelt Elsbeth Visser.

Geciteerd 2: Ik was erg benieuwd welk beeld van God de kinderen van de kinderbijbelclub hadden (4 en 5 jaar oud). Ik vroeg eens aan hen of ze wilden tekenen waaraan ze dachten als ze aan God denken. De uitkomsten waren verrassend.

Geciteerd 3: Ik werd me weer eens bewust hoeveel tact en wijsheid nodig is bij de opvoeding van kinderen. Ik ontdekte dat niet alle metaforen voor iedereen even helpend zijn.

Opgemerkt 1: Stel eens de vraag aan kinderen hoe en wanneer ze hun ouders het best (kunnen/hebben) leren kennen. Wanneer ze buiten spelen of wanneer ze hard aan het werk zijn op school? Wanneer vader en of moeder een boek of een krant of hun smartphone zitten te lezen, etc. Of is dat toch op de momenten dat ze echt samen zijn en echt samen iets doen of wanneer er voorgelezen wordt of op vakantie of als er een ongeluk(je) gebeurd of dat er tijdelijk of langdurig ziekte is?

Heb je niet een leven lang nodig om te ontdekken wat je ouders voor jou (al of niet) kunnen en willen betekenen en zou het je dan (nog) lukken om dat (voor een ander) in één of meer beelden vast te leggen? Zal je niet liever iets vertellen over je ouders of zeggen kom een keer bij ons thuis eten of ga een keer met ons mee op een uitje of op vakantie?!

Opgemerkt 2: Leren ouders én kinderen niet voortdurend en een leven lang met en van elkaar wanneer ze maar in hun dagelijkse en zondagse levensstijl laten blijken dat ze allen diep ontzag hebben voor onze Levende Drie-Enige God?

Zie ook nog: het zachte juk van de Messias

Bron citaten:   dewaarheidsvriend.nl/column/godsbeelden – door Elsbeth Visser-Vogel.

Bron afbeelding: SlideServe

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s