Het nieuwe leven en de werken… (II)

Omdat nu Christus voor ons heeft geleden in het vlees, wapen u dan ook met diezelfde gezindheid; want wie in het vlees lijdt houdt op met de zonde‘… (1 Petrus 4 : 1)

Maak een vast besluit!

Geciteerd: Het is net zoals Christus zegt over de mens die viel onder de rovers, die hem de kleren van het lijf scheurden en hem sloegen (Lukas 10 : 33 vv). Ze gingen er tenslotte vandoor en lieten hem halfdood liggen. Toen kwam de Samaritaan. De mens was niet meteen genezen, zijn wonden waren wel verzorgd en verbonden en hij was bij de Samaritaan in goede handen. Hij zou tenslotte volkomen genezen, maar het ging nog een tijdje duren.

Zo is het hier ook. Wanneer we geloven wordt de wond die we van Adam hebben meegebracht (onze zonde) verbonden en begint die te genezen. Bij de één geneest de wond beter en gemakkelijker dan bij de ander, naarmate ons geloof sterk of zwak is. Daarom, wanneer wij tot geloof zijn gekomen, zal het ons werk zijn dat wij ons van de zonden gaan reinigen én de naaste gaan dienen door de liefde’

Met vreugde door alles heen komen

Daarom zegt Petrus:Wapen u dan ook met diezelfde gezindheid.‘ Dat wil zeggen: maak een vast besluit en en versterk je hart met de gezindheid die je van Christus ontvangt. Want wie een christen is moet zeggen: Mijn Heere Christus heeft voor mij geleden en Zijn bloed voor mij vergoten. Hij stierf voor mij de smadelijke dood aan het kruis. Waarom zou ik dan ook niet lijden, wanneer het Zijn wil is? Treedt de Heere in de strijd aan de spits, hoeveel temeer moeten Zijn dienaren Hem dan vrolijk volgen.

Op deze manier krijgen we moed, zodat we ons wapenen en overwinnen, en wij met vreugde door alles heen komen.

(Wordt vervolgd!)

Zie ook:Het nieuwe leven en de werken… (I)

Maarten Luther: Epistel S. Petri gepredigt und ausgelegt, vgl. W(2)9, 1248 ff(1539)

Bron citaat 2: Maarten Luther Als goud door vuur beproefd – Korte verklaring van de eerste brief van de apostel Petrus in 60 overdenkingen – Overdenking 46 – Samengesteld, ingeleid door H.C. van Woerden – © 2020 Den Hertog B.V., Houten.

Bron afbeelding:  King James Bible

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s