Met vrees en beven…

En de vrede Gods, die alle verstand te boven gaat, zal uw harten
en uw zinnen bewaren in Christus Jezus.‘ (Filippenzen 4 : 7)

Ervaring die alleen via het geloof ons toevalt

Geciteerd 1: Bij deze vrede van God moeten we niet denken aan de vrede waarmee God bij Zichzelf stil en tevreden is, maar de vrede die Hij in ons hart geeft, zodat wij tevreden zijn. Het verstand kent geen andere vrede dan wanneer er een eind komt aan het kwaad. Maar zij die zich in God verheugen, laten zich tevreden stellen wanneer ze vrede met God hebben. Zij blijven sterk in beproeving, verlangen niet naar de vrede die het verstand geeft, maar staan vast en verwachten innerlijke sterkte door het geloof. Ze vragen niet of het kwaad kort, lang, tijdelijk of eeuwig is en denken niet aan het einde en maken zich er ook geen zorgen over hoe dat einde zal zijn. Dat laten ze aan God over. Kijk, dat is de vrede van het kruis, de vrede van God, de vrede van het geweten, de christelijke vrede, de kracht waardoor een mens ook uiterlijk rustig en met iedereen tevreden is en niemand onrustig maakt. Dat is een werk van God, dat aan niemand anders bekend is dan alleen aan hem die het heeft ervaren.

Blijf u inspannen voor uw redding (1), en doe dat in diep ontzag voor God, want het is God die zowel het willen als het handelen bij u teweegbrengt, omdat het Hem behaagt. (Filippenzen 2 : 12-13)

Geciteerd 2: Ik ben aan het werk in jouw leven. Vertrouw op wat de Geest aan het doen is. Laat je dragen door de liefde van mijn Vader. Blijf je zo – gedragen door de liefde – inspannen voor je redding zodat jouw leven licht brengt onder de mensen om je heen. Je staat er niet alleen voor. Nooit. Ik woon in je en werk door jou heen.

(1) Opgemerkt: Die redding vinden we buiten onszelf door geloof in het ons verkondigde Woord van God* en zoals ons dat ook in en door de Sacramenten verkondigd en bezegeld en bevestigd wordt door de kracht en het werk van de heilige Geest.
* En verkondiging van Gods Woord is vanaf de eerste bladzijden van Gods Woord (onze Bijbel) verkondiging van Jezus Christus: zie Kolossenzen 1 : 15-20!

Zie ook:Als een goed soldaat van Christus Jezus

Bron citaat 1: checkluther-com – Meditatie 23 oktober 2020 – Luther Heritage Foundation
Bron citaat 2: tijdmetjezus-nl – Meditatie 23 oktober 2020 – Tijd met Jezus (Jos Douma)

Bron afbeelding: JeffRandleman-com

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s