Licht is gezaaid voor de rechtvaardigen…

Licht is gezaaid voor de rechtvaardigen, vreugde voor de oprechten van hart.
(Psalm 97 : 11)

Iets niet goed gedaan?

Geciteerd 1Vervolgens denk ik: hoe is het mogelijk dat 2000 jaar christelijk geloof blijkbaar faalt in het bereiken van veel moderne mensen? Juist de gestreste en beschadigde moderne mensen zouden daar zo veel heil bij kunnen vinden. Helaas, ”we” hebben dus iets niet goed gedaan.

Geciteerd 2: Het is genade van God om licht te ontvangen in de duisternis, ook al maakt een mens zijn eigen keuzes om (niet aan het donker te ontkomen maar) met die duisternis om te gaan. Om dát uit te leggen moet ik een hele preek houden, maar daar is deze boekbespreking niet voor bedoeld.

Opgemerkt: De Bijbel leert ons dat Gods Woord in mensenharten zal doen wat Hem behaagd. Dus wij zullen niet zó gaan beweren dat “we” blijkbaar iets niet goed hebben gedaan.* Wij (“we”) kunnen nu wel om wijsheid bidden voor vandaag en ons ‘laten leiden’ zodat we opmerkzaam zijn en letten welk enkele/spaarzame woorden uit Gods Woord door ons gesproken kunnen worden in de tijd en in de gesprekken en werkzaamheden die we vandaag voeren en uitvoeren. En laat het dan met een gerust hart** aan God over wat Hij met en door Zijn Woord wil bewerken in het hart van een/de mens. Dat is (ons) geloofsvertrouwen en dat wil God zegenen***, hoe dan ook!

Dus geen fanatiek georganiseer en gedraaf en ‘gefinancier’ vanwege allerlei door ons geformuleerde kerkelijke/gemeentelijke doelstellingen, maar erom vragen of/dat onze ‘voorgangers’ Gods Woord zullen verkondigen en dat onze ‘oudsten’ (gekozen leden van ‘ de kerkenraad’) erop toe zullen zien dat onze voorgangers zich van die taak zullen kwijten en ook of en dat de leden van de gemeente zich dagelijks zetten tot Bijbellezen en gebed. Dan zal de Heilige Geest daar de uitwerking aan geven die God behaagd. Hoe eenvoudig en ‘goedkoop’** kan/mag het christelijk/kerkelijk/gemeentelijk leven toch zijn!

> Zie Jesaja *50 en **55 en *** Jesaja 57 : 1-2 en Psalm 97.

Bron citaten: RD Boeken – ‘Zelfacceptatie is de weg naar het licht‘ door Nico van der Voet

Bron afbeelding:  BiblePic-com

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s