Geen andere Naam…

Want wij prediken niet onszelf, maar Christus Jezus, de Heere;
en dat wij uw dienaars zijn om Jezus’ wil.
‘ (2 Korintiërs 4 : 5)

Citaat: De godzalige mensen hebben op aarde niets kostbaarders dan de Naam van de Heere. Die alleen loven, verkondigen en belijden ze voor de mensen, want Die alleen is machtig, wijs, heilig, goed, vroom en rechtvaardig. Hun eigen naam roemen en loven ze echter helemaal niet

(…). Maar zo makkelijk we dit kunnen zeggen, zo moeilijk is het dit te doen. Want het is heel moeilijk voor een mens om van zijn naam af te komen en voor God en alle mensen tot niets te worden zowel in de tegenwoordige als in de toekomstige wereld.

En toch: als dat niet gebeurt, dan kan de Naam van de Heere op aarde niet grootgemaakt worden en kunnen we Hem in de hemel niet danken.

~~~

De wapens waarmee wij ten strijde trekken dienen niet ons eigen belang, maar zijn er om met hun kracht bolwerken te slechten voor God. We halen spitsvondigheden neer en iedere verschansing die wordt opgetrokken tegen de kennis van God, we maken iedere gedachte krijgsgevangene om haar aan Christus te onderwerpen en zullen op het moment dat u Hem volledig gehoorzaam bent geworden, paraat staan om anderen voor hun ongehoorzaamheid te straffen.’ (2 Korintiërs 10 : 4-6)

Wij zijn niet zo overmoedig om ons te vergelijken met degenen die zichzelf zo aanprijzen, laat staan ons aan hen gelijk stellen. Zij tonen aan hoe dom ze zijn door zichzelf als maatstaf en norm te nemen.‘ (2 Korintiërs 10 : 12)

Wil iemand zich op iets beroemen, laat Hij zich op de Heer beroemen, want niet wie zichzelf aanprijst is betrouwbaar, maar wie door de Heer wordt aangeprezen.‘ (2 Korintiërs 10 : 17-18)

Bron: Maarten Luther – Meditatie zondag 23 augustus 2020 – checklutehr-com – Luther Heritage Foundation (Veenendaal)

Bron afbeelding:  http://www.instazu-com

Afbeelding kan het volgende bevatten: de tekst '2Corinthians 10 NLT 12Oh, don't worry, we wouldn't dare say that we are as wonderful as these other men who tell you how important they arel But they are only comparing themselves with each other, using themselves as the standard of measurement. ra'
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s