Wij hebben een Koninklijke Boodschap…

(…) 1 Hij riep de twaalf bij zich en gaf hun macht en gezag over alle demonen, en de kracht om ziekten te genezen. 2 Daarna zond hij hen uit om het Koninkrijk van God te verkondigen en zieken te genezen. 3 Hij zei tegen hen: ‘Neem niets mee voor onderweg, geen stok, geen reistas, geen brood en geen geld, en ook geen extra kleren. (Uit Lukas 9)

In naam van de Koning!

Meditatie (bewerkt!): Onze Heer Jezus Christus staat boven de vaste patronen (wetten) van natuur, ziekte en dood, zoals wij die waarnemen en kennen.

Hij draagt Zijn leerlingen op om die patronen in Zijn naam te doorbreken. Hij stuurt hen erop uit om te vertellen van het Koninkrijk van God, waar de dingen anders toegaan dan de mensen gewend zijn.

Zijn opdracht is ook om zieken te genezen. Ze hebben daarvoor niets nodig, alleen Zijn woord (opdracht), zichzelf en hun geloof. Er zullen mensen sceptisch en afwerend zijn, maar daar moeten ze hun energie niet aan verliezen.

Wat hebben wij in Jezus naam een ander te bieden als wij alleen met onszelf en niet met allerlei (wereldse/kerkelijke) gewichtigheid en andere indrukwekkende poespas aan komen zetten?

Vertellen wij liefst verhalen over alles wat fout ging, over risico’s en voorzichtigheid in de omgang met elkaar?

Of brengen wij de Koninklijke Boodschap van hoop en vertrouwen op God en van een toekomst vol van hemelse gerechtigheid?

Niet meer dan instrumenten van de Allerhoogste!

Geciteerd (‘koninklijke’ toespraak/boodschap): Dat Gods Geest ons klaar wakker vinde en bereid om te ‘staan’ voor wat ons wachten moge om voorwaarts te gaan. Immers, hoe kan de Heilige Geest woning bij ons maken en hoe kunnen wij zijn taal spreken, indien ons hart niet hongert en dorst naar deze hemelse Gave met achterstelling van alle andere wensen en verlangens? Voor Hem is ieder(s) hart bereikbaar.

Wij kunnen Zijn taal spreken als ons hart brandende in ons is, bewust en vol verwachting om daarop weerklank te geven. Hoe kan die heilige kracht ons opheffen tot Hem wiens komen de verlossing van onze zielen betekent?

Dit is immers niet het waarmerk van zijn heilige tegenwoordigheid, dat de verlossing daadwerkelijk voor onze ogen geschiedt, terwijl toch niemand van ons die kracht uit zichzelf bezit. Niemand van ons kan toch meer wezen dan een instrument van de Allerhoogste?

Bron (bewerkte) meditatie: Dag in Dag uit 2020 – Zondag 21 juni – Leger des Heils | Ark Media
Bron citaat: Ecclesia nr. 12 – juni 2020 – ‘Nog een woord van Wilhelmina‘ – van A.B. Goedhart (Leerbroek)

Verheug jullie niet daarover dat de geesten zich aan jullie onderwerpen“, zegt Jezus tegen de zeventig discipelen, “maar verheug jullie daarover dat jullie namen staan opgetekend in de hemelen” (zie Lukas 10 : 20)

Bron afbeelding:  Pinterest

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Geschiedenis. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s