Meebidden met de ellendigen en verdrukten…

Gelukkig de mens, HEER, Die door U wordt geleid en onderwezen
in Uw wet en Uw leer.‘ (Psalm 94 : 12)

Psalm 94 is het gebed van mensen die lijden omdat ze op de een of andere manier verdrukt worden. Tegenover hen staan de verdrukkers, mensen die geen rekening houden met de zwakkeren*.

Deze Psalm houdt ons een spiegel voor. Aan welke kant staan wij zelf? Gaat het ons erom dat wij het vooral goed hebben, ook al betekent dat dat mensen hier in onze omgeving en eigen land of in andere delen van de wereld daaronder lijden?

Moet alles en iedereen aan de kant voor ons geluk? Dan krijgen we zeker vroeg of laat met de Heer te maken! Want Hij is het die het voor de verdrukten opneemt en verdrukkers straft. Met een egoïstische houding storten we onszelf dus in het ongeluk.

Echt gelukkig worden we alleen als we ons door de Heer laten leiden en zijn geboden gehoorzamen. Als niet onze eigenliefde maar de liefde tot God bovenaan staat en dat kunnen we bewijzen we door onze naaste lief te hebben als onszelf.

* Opgemerkt AJ:  Dat kunnen ook ‘de zondaars’ zijn, mensen die onze steun (volhardende liefde en gebed en zorg) nodig hebben om bepaalde zonden en en zwakheden en gebreken in hun leven te blijven bestrijden en mogelijk zelfs te overwinnen.

Lezen Psalm 94 : 8-15 en Psalm 141.

Bron tekst: Dag in Dag uit 2020 – Meditatie van 14 juni – Leger des Heils | Ark Media

Bron afbeelding: Yayyy God – WordPres-com

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst
Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s