Waarom we lege flesjes niet (meer) weggooien…

(…) Liefdevol en ​genadig​ is de HEER, Hij blijft geduldig en groot is zijn trouw.
Niet eindeloos blijft Hij twisten, niet eeuwig duurt zijn toorn.
(Uit Psalm 103)

Citaat 1: Als wij ons willen beroemen, kunnen wij ons alleen hierin beroemen dat wij uit de volheid van Christus nemen (zie Johannes 1 : 16).

Citaat 2: Wie nu – niemand uitgesloten – Zijn genade wil proeven en smaken, die mag tot Hem komen en drinken: niemand zal deze Bron kunnen leegdrinken. Hij zal het niet opgeven. Iedereen kan overvloedig genoeg daaruit ontvangen en toch blijft Hij een oneindige Springader van levend water.

Allen, allen, zowel Joden als heidenen, als zij tot deze genade willen komen, moeten uit deze Fontein drinken, Hier moeten zij hun LEGE FLESJES vullen: waar het altijd stroomt en overloopt. Zo moeten zij hun dorst lessen bij deze Bron van levend water, Die in het eeuwige leven ontspringt. Zijn volheid heeft geen eind of maat, daarom, schenk maar volop in, en drink met blijdschap en verheuging, want hier is overvloed en genoeg tot in het eeuwige leven, waar dan met loven en danken van God uw dorst voor eeuwig voorbij zal zijn.

(…) Prijs de HEER, al zijn schepselen, prijs Hem, overal in zijn rijk.
Prijs de HEER, mijn ziel. (Uit Psalm 103)

Leestip:  Psalm 103

Mijn enige troost | 365 dagen met de Heidelbergse Catechismus’ – Woensdag Zondag 15 Vraag: Wat verstaat gij onder het woordje: Geleden – Samen gesteld, ingeleid en vertaald door H.C. van Woerden – © 2015 Den hertog B.V., Houten

Bron afbeelding:  Talk To The World

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Israël. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s