Gunnen wij alleen onszelf een nieuwe jas?

(…) 11 Want als de Geest van Hem die Jezus uit de dood heeft opgewekt in u woont, zal Hij die Christus heeft opgewekt ook u die sterfelijk bent, levend maken door Zijn Geest, Die in u leeft. (Uit Romeinen 8)

Citaat 1: Vanaf mijn geïmproviseerde thuiswerkplek heb ik zicht op een paar vuilcontainers. Restafval, glas, oud papier, textiel en plastic: elk een eigen bak.
Afgelopen week viel mij niet alleen op hoeveel mensen hun oude meuk buiten de deur hadden gezet (van een weggeroest wasrek tot een lampenkap in de vorm van een courgette – of was het toch wat anders?), maar ook hoeveel kartonnen bol.com- en GoFresh-dozen rondom de papierbak slingerden.
Maar wat mij nog het meest in het oog sprong, was de grote belangstelling voor de textielbak. Daar kwamen op een zeker moment zoveel mensen op af, dat ik haast de neiging kreeg om mijn buurmeisje te vragen met haar stoepkrijt lijnen te tekenen om die anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen.

Citaat 2: Ben je nog steeds blij met je nieuwe jas? Misschien verlang je soms naar je oude jas, omdat hij helemaal naar je lichaam gevormd was en daarom zo lekker zat. Maar als je een nieuwe jas hebt, dan wil je die ook dragen en je draagt nu eenmaal niet twee jassen over elkaar.
Zo is het ook met het nieuwe leven dat je door het geloof in Jezus Christus hebt ontvangen. De Geest woont in je en doet je verlangen naar een leven zoals Jezus ons het heeft voorgeleefd. Je hoeft je niet af te vragen of de Geest wel krachtig genoeg is. Immers het is de Geest van God Die Jezus uit de dood heeft opgewekt. (zie Romeinen 8 : 11)
En diezelfde Geest bevrijd ons van dat oude leven, zelfs als we daar naar terug verlangen. Diezelfde Geest, Die nu ook in ons woont, doet ons verlangen naar het nieuwe leven zoals Jezus dat leefde. Aandoen die nieuwe jas en weg met de oude.

(…) De velden zijn wit om te oogsten… (Uit Johannes 4 : 35 )

Citaat 3: Dat betekent dat ook wij in deze door onze Heer Jezus Christus genoemde oogsttijd leven. En dan heeft het beeld van de oogsttijd ons veel te zeggen! Wie bekend is met het boerenbedrijf, weet dat de oogsttijd een drukke tijd is. Er is werk aan de winkel, alle handen zijn nodig. Er worden lange dagen gemaakt, tot al het graan of al het hooi binnen is. (…)
Want de oogsttijd is een bepaalde tijd, die je niet voor het kiezen hebt en die je niet voorbij kunt laten gaan. Als het graan rijp is moet je maaien – als je niets doet valt het graan uiteindelijk uit de aren op de grond, verloren. Als de sla gegroeid is, moet je gaan snijden, anders schiet hij door en heb je er niets meer aan.
Kijk, en zo is het ook met Gods grote oogst: in Zijn oogsttijd, nú, is er werk aan de winkel! De inzet van iedereen is nodig om de oogst binnen te halen, om mensen tot Hem te brengen. En net als bij een echte oogst is er maar een beperkte tijd daarvoor.

Leestip:  ‘Aan Mij is alle macht gegeven‘ – (preek van ds. A.J. Molenaar, zie Bron citaat 3)

(…) 38 Ik stuur jullie eropuit om een oogst binnen te halen waarvoor je geen moeite hebt hoeven doen; dat hebben anderen gedaan en
jullie maken hun werk af.

(Uit Johannes 4)

Bron citaat 1:  De Correspondent – ‘Deze week: wat moeten we met onze afdankertjes?‘ door Emy Demkes
Bron citaat 2:  Dag in Dag uit 2020 – Meditatie zondag 26 april – Leger des Heils | Ark Media
Bron citaat 3:  ajmolenaar-nl – Preek Johannes 4 : 35 – ‘De velden zijn wit om te oogsten’

Bron afbeelding: Mission Ventures Ministries (WordPres-com)

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Geschiedenis, Huwelijk en gezin, Israël. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s