Deel in het lijden…

Hij heeft ons gered en ons geroepen tot een ​heilige​ taak‘… (2 Timoteüs 1 : 9)

Schaam je niet

(…) 7 God heeft ons niet een geest van lafhartigheid gegeven, maar een geest van kracht, ​liefde​ en bezonnenheid. 8 Schaam je er dus niet voor om van onze ​Heer​ te getuigen; schaam je ook niet voor mij, die omwille van Hem gevangen zit, maar deel in het lijden voor het ​evangelie, met de kracht die God je geeft. 9 Hij heeft ons gered en ons geroepen tot een ​heilige​ taak, niet op grond van onze daden, maar omdat Hij daartoe uit ​genade​ besloten had.

Deze ​genade​ was ons al vóór alle tijden gegeven in ​Christus​ ​Jezus, 10 maar nu is ze bekend geworden doordat onze Redder ​Christus​ ​Jezus​ is verschenen, Die de dood heeft vernietigd en onvergankelijk leven heeft doen oplichten door het ​evangelie.

11 Van dit ​evangelie​ ben ik verkondiger, ​apostel​ en leraar; 12 daarom moet ik dit alles ondergaan. Maar ik schaam mij niet, want ik weet in Wie ik mijn vertrouwen heb gesteld en ben ervan overtuigd dat Hij bij machte is om wat mij is toevertrouwd te bewaren, tot de grote dag aanbreekt. 13 Neem als richtsnoer de heilzame woorden die je van mij hebt gehoord, houd vast aan het geloof en aan de ​liefde​ die in ​Christus​ ​Jezus​ zijn. 14 Bewaar door de ​heilige​ Geest, Die in ons woont, het goede dat je is toevertrouwd.

15 Zoals je weet heeft iedereen in Asia zich van mij afgekeerd, ook Fygelus en Hermogenes. 16 Moge de ​Heer​ zich ontfermen over de huisgenoten van Onesiforus, want hij heeft mij vaak opgemonterd en zich niet voor mijn gevangenschap geschaamd. 17 Toen hij in Rome kwam, is hij meteen naar me op zoek gegaan, en hij heeft me ook gevonden. 18 Moge de ​Heer​ zich op de grote dag over hem ontfermen. En welke diensten hij in Efeze verleend heeft, weet je zelf het beste.

21 Mijn ​kind, wees sterk door de ​genade​ van ​Christus​ ​Jezus. 2 Geef wat je in aanwezigheid van velen van mij hebt gehoord, door aan betrouwbare mensen die geschikt zijn om anderen te onderwijzen. 3 Deel in het lijden als een goed ​soldaat​ van ​Christus​ ​Jezus.

Bron Bijbeltekst: 2 Timoteüs 1 (NBV, Nederlands Bijbelgenootschap)

Bron afbeeldingSteemit

Afbeelding kan het volgende bevatten: berg, tekst en buiten
Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Geschiedenis, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s