Genade, barmhartigheid en vrede…

(…) 1 Paulus, door de wil van God een ​apostel​ van ​Jezus​ ​Christus​ met het oog op de belofte van het leven dat in ​Christus​ ​Jezus​ is, 2 aan Timoteüs, mijn geliefd kind: ​genade, ​barmhartigheid​ en ​vrede​ zij u van God de Vader en van ​Christus​ ​Jezus, onze Heere. (Uit 2 Timoteüs 1)

Van geslacht op geslacht!

Barmhartig is Hij, van geslacht op geslacht, voor al wie Hem vereert.
(Lucas 1 : 50)

(…) 3 Ik dank God, Die ik van mijn voorouders aan dien met een ​rein​ geweten, terwijl ik zonder ophouden aan u denk in mijn ​gebeden, nacht en dag. 4 Wanneer ik aan uw tranen denk, verlang ik er vurig naar u te zien, om met blijdschap vervuld te worden. 5 Daarbij herinner ik mij het ongeveinsde geloof dat in u is en dat eerst gewoond heeft in uw grootmoeder Loïs en in uw moeder Eunike. En ik ben ervan overtuigd dat het ook in u woont. (Uit 2 Timoteüs 1)

Kribbe en kruis!

Dit zal voor jullie het teken zijn…(Uit Lukas 2 : 12)

Als je dit leest denk je: nu komt het! De hemelbode heeft het echter over een voederbak. Best teleurstellend. Drie keer kom je die kribbe tegen in dit gedeelte. Het kan geen vergissing zijn. De persoon en het werk van deze Redder staan in het teken van vernedering. Hij is omwille van ons arm geworden.

(…) Het pasgeboren Kind, in een doek gewikkeld, in een voederbak. Daar gaat het om. Wat zouden wij blij zijn met een engelenverschijning of een stem uit de hemel. Kribbe en kruis houden ons echter een spiegel voor. God wijst onze diepste nood aan en komt ons juist daarin tegemoet.

Zijn goedheid en genade blijven verwachten!

En als er wijn ontbrak, zei de moeder van Jezus tot Hem: zij hebben geen wijn.
(Johannes 2 : 3)

Hier kan je de echte strijd van het geloof zien! Kijk goed wat Zijn moeder doet en leer ervan. Hoe hard zullen Zijn woorden – Vrouw, wat heb Ik met u te doen? – voor haar geklonken hebben? Hoe onvriendelijk houdt Hij Zich …, toch betekent dit voor haar niet dat Hij toornig is of dat dit in strijd is met Zijn goedheid. Zij houdt het erbij dat Hij goed en genadig is, en laat zich niet in verwarring brengen door deze schijnbare vernedering.

In haar hart verdenkt zij hem helemaal niet van onrecht! Dat doen alleen zij die geen geloof hebben, die na de eerste klap weglopen en niet meer goed van God geloven dan dat zij bij zichzelf gewaar worden. Zij worden vergeleken met paarden en muilezels die geen verstand hebben (vgl. Psalm 32 : 9).

Want als Zijn moeder zich door deze harde woorden had laten afschrikken dan zou ze stil en boos zijn weggegaan. Maar omdat ze juist nu de knechten bevel geeft dat ze alles moeten doen wat Hij hun zegt, laat ze duidelijk zien dat ze ondanks Zijn afwijzen niet anders dan enkel goedheid en genade van Hem verwacht.

~~~

Zo ik niet had geloofd, dat in dit leven
Mijn ziel Gods gunst en hulp genieten zou,
Mijn God, waar was mijn hoop, mijn moed, gebleven?
Ik was vergaan in al mijn smart en rouw.
Wacht op den HEER, godvruchte schaar, houd moed:
Hij is getrouw, de bron van alle goed;
Zo daalt Zijn kracht op u in zwakheid neer;
Wacht dan, ja wacht, verlaat u op den HEER.
(Psalm 27 vers 7, OB)

Bron 1:   Dag in Dag uit 2019 – Bijbels Dagboek – Leger des Heils |Ark Media – Meditatie van 26 december 2019
Bron 2:  TijdmetJezus.nl – Meditatie van 26 december 2019
Bron 3:  checkluther.com – Meditatie van 26 december 2019

Bron afbeelding:  Pinterest

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s